Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
2 sztuki
4 ziarna
3 ziarna
1 pęczek
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka z obranymi warzywami wlej 1,5 l wody. Dorzuć ziele angielskie, liść laurowy, kilka ziarenek czarnego pieprzu i gotuj 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 2
Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i surowym ryżem. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm.
Krok 3
Kulki mięsne wrzucaj bezpośrednio do gotującego się wywaru, mieszając zupę od czasu do czasu.
Krok 4
Całość gotuj 30 minut. Pod koniec dopraw zupę kostką rosołową i zabiel śmietaną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa z pulpetami
Czasami ciężko dogodzić naszym milusińskim, wiem to z własnego doświadczenia. Ale z tą pomidorową na pewno Ci się to uda. Niejeden raz udało mi się tą zupą przełamać kulinarne bariery dzieciaków.