Zielone gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
605 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

369 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.

Zielone gołąbki - Krok 1

Krok 2

Zrób farsz z mięsa mielonego, jajek, ryżu i posiekanej kapusty. Przypraw solą i pieprzem.

Zielone gołąbki - Krok 2

Krok 3

Formuj pulpeciki i zawijaj w ugotowane liście kapusty, obsmaż lekko z obu stron. Układaj w dużym garnku i zalej wodą, w której gotowała się kapusta.

Zielone gołąbki - Krok 3

Krok 4

Dodaj kostki Rosołu z kury Knorr i duś pod przykryciem 25 minut. Dodaj przecier i duś kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem, ewentualnie doprawione do smaku.

Zielone gołąbki - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • teresa urbaniak

    teresa urbaniak , 25.01.2020

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz  Jura

    Kazimierz Jura , 24.01.2020

    Bez mięsa mielonego kupionego w polskich sklepach. Jedynie zmielić osobiście z czystego mięsa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Gasiewicz

    Paweł Gasiewicz , 22.01.2020

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Roos

    Andrzej Roos , 24.06.2017

    Polecam !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielone gołąbkiZielone gołąbki

Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.