
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.

Krok 2
Zrób farsz z mięsa mielonego, jajek, ryżu i posiekanej kapusty. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3
Formuj pulpeciki i zawijaj w ugotowane liście kapusty, obsmaż lekko z obu stron. Układaj w dużym garnku i zalej wodą, w której gotowała się kapusta.

Krok 4
Dodaj kostki Rosołu z kury Knorr i duś pod przykryciem 25 minut. Dodaj przecier i duś kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem, ewentualnie doprawione do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej