
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.

Krok 2
Zrób farsz z mięsa mielonego, jajek, ryżu i posiekanej kapusty. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3
Formuj pulpeciki i zawijaj w ugotowane liście kapusty, obsmaż lekko z obu stron. Układaj w dużym garnku i zalej wodą, w której gotowała się kapusta.

Krok 4
Dodaj kostki Rosołu z kury Knorr i duś pod przykryciem 25 minut. Dodaj przecier i duś kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem, ewentualnie doprawione do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej