Zielone gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zielone gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

565 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.

Zielone gołąbki - Krok 1

Krok 2

Zrób farsz z mięsa mielonego, jajek, ryżu i posiekanej kapusty. Przypraw solą i pieprzem.

Zielone gołąbki - Krok 2

Krok 3

Formuj pulpeciki i zawijaj w ugotowane liście kapusty, obsmaż lekko z obu stron. Układaj w dużym garnku i zalej wodą, w której gotowała się kapusta.

Zielone gołąbki - Krok 3

Krok 4

Dodaj kostki Rosołu z kury Knorr i duś pod przykryciem 25 minut. Dodaj przecier i duś kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem, ewentualnie doprawione do smaku.

Zielone gołąbki - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • teresa urbaniak

    teresa urbaniak , 25.01.2020

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz  Jura

    Kazimierz Jura , 24.01.2020

    Bez mięsa mielonego kupionego w polskich sklepach. Jedynie zmielić osobiście z czystego mięsa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Gasiewicz

    Paweł Gasiewicz , 22.01.2020

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Roos

    Andrzej Roos , 24.06.2017

    Polecam !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki po meksykańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej