Zielone gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielone gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
605 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

375 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.

Zielone gołąbki - Krok 1

Krok 2

Zrób farsz z mięsa mielonego, jajek, ryżu i posiekanej kapusty. Przypraw solą i pieprzem.

Zielone gołąbki - Krok 2

Krok 3

Formuj pulpeciki i zawijaj w ugotowane liście kapusty, obsmaż lekko z obu stron. Układaj w dużym garnku i zalej wodą, w której gotowała się kapusta.

Zielone gołąbki - Krok 3

Krok 4

Dodaj kostki Rosołu z kury Knorr i duś pod przykryciem 25 minut. Dodaj przecier i duś kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem, ewentualnie doprawione do smaku.

Zielone gołąbki - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • teresa urbaniak

    teresa urbaniak , 25.01.2020

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz  Jura

    Kazimierz Jura , 24.01.2020

    Bez mięsa mielonego kupionego w polskich sklepach. Jedynie zmielić osobiście z czystego mięsa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Gasiewicz

    Paweł Gasiewicz , 22.01.2020

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Roos

    Andrzej Roos , 24.06.2017

    Polecam !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielone gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielone gołąbkiZielone gołąbki

Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.