Gołąbki z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

30 gramów

40 gramów

400 mililitrów

1 pęczek

125 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę rozdziel na liście i blanszuj je przez 5 minut w osolonym wrzątku.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Filety posiekaj w drobną kostkę. Pokrój cebulę i podsmaż na łyżce oleju.

Krok 3

Wymieszaj filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę. Dopraw.

Krok 4

Powstały farsz zawijaj w liście kapusty, układaj ściśle w rondlu, dodaj łyżkę masła, wino, bulion i duś przez 15-20 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 5

Z masła i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do wywaru. Na koniec dolej śmietanę. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej