Gołąbki z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

30 gramów

40 gramów

400 mililitrów

1 pęczek

125 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę rozdziel na liście i blanszuj je przez 5 minut w osolonym wrzątku.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Filety posiekaj w drobną kostkę. Pokrój cebulę i podsmaż na łyżce oleju.

Krok 3

Wymieszaj filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę. Dopraw.

Krok 4

Powstały farsz zawijaj w liście kapusty, układaj ściśle w rondlu, dodaj łyżkę masła, wino, bulion i duś przez 15-20 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 5

Z masła i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do wywaru. Na koniec dolej śmietanę. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka po grecku
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej