
Składniki
1 sztuka
20 mililitrów
1 szczypta
125 mililitrów
1 szczypta
125 mililitrów
30 gramów
40 gramów
400 mililitrów
1 pęczek
125 mililitrów
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę rozdziel na liście i blanszuj je przez 5 minut w osolonym wrzątku.
Krok 2
Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Filety posiekaj w drobną kostkę. Pokrój cebulę i podsmaż na łyżce oleju.
Krok 3
Wymieszaj filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę. Dopraw.
Krok 4
Powstały farsz zawijaj w liście kapusty, układaj ściśle w rondlu, dodaj łyżkę masła, wino, bulion i duś przez 15-20 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 5
Z masła i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do wywaru. Na koniec dolej śmietanę. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej