
Składniki
1 sztuka
20 mililitrów
1 szczypta
125 mililitrów
1 szczypta
125 mililitrów
30 gramów
40 gramów
400 mililitrów
1 pęczek
125 mililitrów
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę rozdziel na liście i blanszuj je przez 5 minut w osolonym wrzątku.
Krok 2
Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Filety posiekaj w drobną kostkę. Pokrój cebulę i podsmaż na łyżce oleju.
Krok 3
Wymieszaj filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę. Dopraw.
Krok 4
Powstały farsz zawijaj w liście kapusty, układaj ściśle w rondlu, dodaj łyżkę masła, wino, bulion i duś przez 15-20 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 5
Z masła i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do wywaru. Na koniec dolej śmietanę. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej