Gołąbki z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

30 gramów

40 gramów

400 mililitrów

1 pęczek

125 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę rozdziel na liście i blanszuj je przez 5 minut w osolonym wrzątku.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Filety posiekaj w drobną kostkę. Pokrój cebulę i podsmaż na łyżce oleju.

Krok 3

Wymieszaj filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę. Dopraw.

Krok 4

Powstały farsz zawijaj w liście kapusty, układaj ściśle w rondlu, dodaj łyżkę masła, wino, bulion i duś przez 15-20 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 5

Z masła i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do wywaru. Na koniec dolej śmietanę. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni: curry
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej