Gołąbki z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

30 gramów

40 gramów

400 mililitrów

1 pęczek

125 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę rozdziel na liście i blanszuj je przez 5 minut w osolonym wrzątku.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Filety posiekaj w drobną kostkę. Pokrój cebulę i podsmaż na łyżce oleju.

Krok 3

Wymieszaj filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę. Dopraw.

Krok 4

Powstały farsz zawijaj w liście kapusty, układaj ściśle w rondlu, dodaj łyżkę masła, wino, bulion i duś przez 15-20 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 5

Z masła i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do wywaru. Na koniec dolej śmietanę. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej