Gołąbki z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

1 szczypta

125 mililitrów

30 gramów

40 gramów

400 mililitrów

1 pęczek

125 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę rozdziel na liście i blanszuj je przez 5 minut w osolonym wrzątku.

Krok 2

Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Filety posiekaj w drobną kostkę. Pokrój cebulę i podsmaż na łyżce oleju.

Krok 3

Wymieszaj filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę. Dopraw.

Krok 4

Powstały farsz zawijaj w liście kapusty, układaj ściśle w rondlu, dodaj łyżkę masła, wino, bulion i duś przez 15-20 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 5

Z masła i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do wywaru. Na koniec dolej śmietanę. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej