Gołąbki bez zawijania z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gołąbki bez zawijania z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

241 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem, ugotowanym ryżem i z Fixem Knorr. Kapustę posiekaj i dodaj do mięsa ( można lekko sparzyć w wodzie żeby była bardziej miękka).

Gołąbki bez zawijania z ryżem - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni dodaj pomidory, bazylię i wodę, gotuj 5 min. Zmiksuj na sos pomidorowy, przetrzyj przez sito i dopraw solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z ryżem - Krok 2

Krok 3

Z mięsa formuj kotlety lekko spłaszczone, po czym przesmaż na patelni z obu stron.

Gołąbki bez zawijania z ryżem - Krok 3

Krok 4

Włóż do garnka, zalej sosem i gotuj ok 20 min na małym ogniu. Gotowe gołąbki podawaj polane sosem.

Gołąbki bez zawijania z ryżem - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • J.M.K

    J.M.K , 21.03.2020

    zrobiłam z kiszoną też nie wyszły źle ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Wenerowicz

    Iwona Wenerowicz , 25.02.2020

    Lubie i robie smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej