Gołąbki bez zawijania z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

228 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem, ugotowanym ryżem i z Fixem Knorr. Kapustę posiekaj i dodaj do mięsa ( można lekko sparzyć w wodzie żeby była bardziej miękka).

Gołąbki bez zawijania z ryżem - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni dodaj pomidory, bazylię i wodę, gotuj 5 min. Zmiksuj na sos pomidorowy, przetrzyj przez sito i dopraw solą i pieprzem.

Gołąbki bez zawijania z ryżem - Krok 2

Krok 3

Z mięsa formuj kotlety lekko spłaszczone, po czym przesmaż na patelni z obu stron.

Gołąbki bez zawijania z ryżem - Krok 3

Krok 4

Włóż do garnka, zalej sosem i gotuj ok 20 min na małym ogniu. Gotowe gołąbki podawaj polane sosem.

Gołąbki bez zawijania z ryżem - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • J.M.K

    J.M.K, 21.03.2020

    zrobiłam z kiszoną też nie wyszły źle ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Wenerowicz

    Iwona Wenerowicz, 25.02.2020

    Lubie i robie smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej