PRZEPISY.PL

Gołąbki z sosem pomidorowym

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • majeranek1 szczypta
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • margaryna50 g
  • mąka2 łyżki
  • czosnek ząbki 2 szt
  • koncentrat pomidorowy4 łyżki
  • boczek wędzony150 g
  • pasztet 150 g
  • kapusta duża 1 szt
  • Krok 1

    Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.
  • Krok 2

    Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.
  • Krok 3

    Gołąbki smaż na patelni.
  • Krok 4

    W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.
  • Krok 5

    Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

43
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
12
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
0
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
5
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie