Gołąbki z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z sosem pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

150 gramów

400 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.

Krok 2

Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.

Krok 3

Gołąbki smaż na patelni.

Krok 4

W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.

Krok 5

Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej