
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
150 gramów
400 gramów
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.
Krok 2
Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.
Krok 3
Gołąbki smaż na patelni.
Krok 4
W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Krok 5
Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej