Gołąbki z sosem pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

150 gramów

400 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.

Krok 2

Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.

Krok 3

Gołąbki smaż na patelni.

Krok 4

W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.

Krok 5

Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placek jogurtowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej