Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
150 gramów
400 gramów
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.
Krok 2
Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.
Krok 3
Gołąbki smaż na patelni.
Krok 4
W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Krok 5
Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej