Gołąbki z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z sosem pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

150 gramów

400 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę zblanszuj. Mięso, pasztet, boczek, cebulę i czosnek zmiel. Dopraw pieprzem, solą i majerankiem.

Krok 2

Przygotowany farsz nakładaj na listki kapusty, zawijaj.

Krok 3

Gołąbki smaż na patelni.

Krok 4

W garnku rozpuść 50 gramów margaryny, dodaj 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego.

Krok 5

Wlej 0,5 litra wody. Dopraw do smaku. Po zagotowaniu zagęść mąką. Gołąbki polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej