Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki

Gołąbki

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 1 osób łatwe Autor: Kuba

Gołąbki - składniki:

  • główka kapusty - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ryż - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka

Gołąbki - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.
  2. Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.
  3. Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.
  4. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.
  5. Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy
  6. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy około 5-10 minut. Następne odcedzamy i oddzielamy od siebie liście.

2

Mięso mieszamy z jajkiem, zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulą i ugotowanym ryżem.

3

Mięsną masę doprawiamy przyprawą Delikat, a po wymieszaniu zawijamy w liście kapusty.

4

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty, a na nich układamy zawinięte gołąbki.

5

Całość zalewamy zimną wodą do przykrycia i dodajemy bulionetki oraz koncentrat pomidorowy

6

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dogotowujemy jeszcze 20-30 minut. Smacznego!

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z nalesniki z miesem i warzywami, salatka z jajkiem, Kapusta z grochem, Przepis z skrzydełka z kurczaka -, Oponki serowe, Zupa ogórkowa - VIDEO, Gulasz po polsku - VIDEO, Polędwiczka z grzybami, Barszcz biały, Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym, Sos beszamelowy , Przepis z zupa krem z brokulów, Roladki z parówkami, Przepis z piersi z kurczaka pieczone -, Leczo - VIDEO , ryba w soli, Kaczka, Przepis z ciasto francuskie z mięsem, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z potrawy z imbirem, Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem, Ziołowe żeberka z grilla, Zapiekanka z ryżu z wiśniami, Sałatki z kurczakiem, Leczo, Krupnik, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Sosy, Makaron z kurkami , Przepis z ziemniaki z czosnkiem, Tarteletki z serem i szynką, Zupa porowo-soczewicowa, Risotto, Karkówka pieczona w ziołach, kasz kuskus, Szaszłyki z boczkiem na grilla , Mleko orzechowe, Przepis z sos do ryżu i kurczaka, Orzeźwiający chłodnik z malinami, TAPAS: Krewetki tradycyjne, chrupery, Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , barszcz ukrainski, Zapiekana mozzarella, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Przepis z przepis na rybę do obiadu, Zupa jarzynowa, Polędwiczki po warszawsku , Przepis z zupa cebula, Pieczeń, Sałatka Nicejska, Kalafior, Sos czosnkowy na wódce, Bigosik z cebulki, obiad z pieczarkami, schab smażony, sałatka do wina, Zupa z fasolki szparagowej, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, żeberka duszone, Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , zapiekanki z mięsem mielonym, Kremowa zupa z dyni