Gołąbki - przepisy zawijane i bez zawijania | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Gołąbki

57 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (57)

Gołąbki - VIDEO
ratingratingratingratingrating

274

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Potrawa, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Na samą myśl o niej przychodzą nam do głowy...
Holiszki
ratingratingratingratingrating

419

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Czy wiecie, co to są holiszki? To nic innego jak gołąbki po żydowsku, w aksamitnym, pomidorowym s...
Wigilijne gołąbki z ziemniakami i grzybami
ratingratingratingratingrating

319

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Świątecznego charakteru potrawom bożonarodzeniowym nadadzą suszone grzyby. Użyj ich nie tylko do...
Gołąbki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki po meksykańsku to smaczna i oryginalna wersja klasycznych gołąbków z kapustą. Sekretem ic...
Gołąbki bez zawijania - VIDEO
ratingratingratingratingrating

105

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Słynne danie polskiej kuchni, którym zajadają się zarówno miłośnicy tradycyjnych przysmaków, jak...
Gołąbki bez zawijania wegetariańskie
ratingratingratingratingrating

177

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki bez zawijania bez mięsa to nowe podejście do tradycyjnych mięsnych gołąbków zawijanych w...
Gołąbki tradycyjne z ryżem i mięsem
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięsny farsz zawinięty w liście kapusty i gęsty sos pomidorowy na dodatek? To przepis na popularn...
Gołąbki z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Ta popularna w Polsce potrawa to nic innego jak garść mięsa z ryżem zawinięta w liście parzonej k...
Gołąbki bez zawijania z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

61

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mięso połącz z jajkiem, Fixem Knorr oraz pokrojonymi w drobną kostkę pieczarkami, cebulą i kapust...
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Młoda kapusta to nie tylko pyszny dodatek do potraw, sprawdzi się także do przygotowania smacznyc...
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami w sosie pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Bez wątpienia znasz te kapuściane zawijasy z czasów dzieciństwa. O kim mowa? Oczywiście o gołąbka...
Chapcie lasowiackie gołąbki
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.
Gołąbki z meksykańskim twistem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Aromatyczne gołąbki – trudno znaleźć kogoś, kto nie uwielbia ich smaku. Kojarzone z czasem dzieci...
Małopolskie gołąbki
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Gołąbki z kapusty włoskiej - VIDEO
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Póki co w kuchni nie czujesz się jeszcze zbyt pewnie? Z naszym przepisem na gołąbki z kapusty wło...
Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Dzięki temu przepisowi przyrządzisz gołąbki w zupełnie nowej odsłonie – z nadzieniem z kaszy gryc...
Gołąbki z kaszą jaglaną i serem wędzonym
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pyszne gołąbki polane gęstym sosem to doskonała propozycja na niedzielny lub świąteczny obiad. Zw...
Gołąbki z botwinki
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Liście botwinki oczyść i umyj, następnie sparz chwilę we wrzącej wodzie.
Zielone gołąbki
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ugotuj połówkę kapusty, pozostałą połowę drobno posiekaj.
Dolma
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Jeśli należycie do grona osób, które myślą, że gołąbki to domena wyłącznie kuchni polskiej – czas...
Gołąbki meksykańskie z cukinią, chili i kolendrą
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki meksykańskie to prawdziwa eksplozja smaków. Wracając myślami do czasów dzieciństwa, najcz...
Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smak...
Gołąbki bez zawijania z ryżem
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki bez zawijania z ugotowanym ryżem to danie dla osób, które lubią kulinarne eksperymenty. S...
Gołąbki bez zawijania w sosie włoskim
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr i jajkiem na jednolitą masę.
Gołąbki z ziemniakami purée
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
W czym tkwi sekret pysznych gołąbków? W doskonałym farszu przygotowanym z odpowiedniego mięsa mie...

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GołąbkiGołąbki

Do ugotowania gołąbków wystarczy jeden duży garnek, a samo ich przygotowywanie nie jest szczególnie skomplikowane – niewielkim nakładem pracy osiągnąć możesz naprawdę satysfakcjonujący efekt. Warto przygotowywać je w większych ilościach – doskonale bowiem sprawdzają się do mrożenia lub wekowania i tym samym mogą stanowić potrawę, którą możesz odgrzać w dowolnym momencie – będą świetnym „daniem awaryjnym”. W wersji podstawowej składają się z liści białej kapusty, którymi owija się farsz składający się w głównej mierze z mięsa mielonego i ryżu lub kaszy. To jednak tylko baza do kulinarnych eksperymentów. Danie to przyrządzić można równie dobrze np. z kapusty włoskiej. Występuje zarówno w wersji mięsnej i wegetariańskiej – w tej drugiej bywa nazywane sakiewkami, ze względu na swój kształt. Ciekawą alternatywą dla gołąbków, które się zawija, będą te wykonane bez tego zabiegu. W takim przypadku kapustę wystarczy pokroić na kawałki, wymieszać z farszem i uformować w dowolny kształt. Istnieją różne warianty opisywanej potrawy, zwykle jednak gotuje się ją w sosie. Świetnie pasują do niej te, których bazą są pomidory. Dobrze sprawdzi się też sos pieczarkowy, to jednak niejedyne możliwości. Gotowe danie możesz podawać w towarzystwie dowolnych dodatków, np. kaszy, ryżu, czy ulubionych surówek. Koniecznie przejrzyj proponowane i sprawdzone przez nas przepisy na smaczne gołąbki. Niezależnie od tego, który z nich wybierzesz, przygotujesz smaczną potrawę, którą będzie można podać na obiad lub wczesną kolację.