Chapcie lasowiackie gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chapcie lasowiackie gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

629 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

420 osób wydrukowało

Pobierz pdf

747 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 listków

5 ziaren

300 gramów

20 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 1

Krok 2

Kiszoną kapustę ugotuj i wymieszaj z pokruszonymi grzybami, ryżem, kaszą jęczmienną.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 2

Krok 3

Farszem nadziewaj kapuściane liście.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 3

Krok 4

Duś na małym ogniu z przyprawami. Możesz też dodać przecier pomidorowy i zapiec w piekarniku.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej