Chapcie lasowiackie gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

625 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

411 osób wydrukowało

Pobierz pdf

726 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 listków

5 ziaren

300 gramów

20 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 1

Krok 2

Kiszoną kapustę ugotuj i wymieszaj z pokruszonymi grzybami, ryżem, kaszą jęczmienną.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 2

Krok 3

Farszem nadziewaj kapuściane liście.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 3

Krok 4

Duś na małym ogniu z przyprawami. Możesz też dodać przecier pomidorowy i zapiec w piekarniku.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej