Gołąbki lasowiackie - chopcie, chapcie: przepis | Przepisy.pl pixel

Chapcie lasowiackie gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
658 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

480 osób wydrukowało

Pobierz pdf

928 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 listków

5 sztuk

300 gramów

20 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 1

Krok 2

Kiszoną kapustę ugotuj i wymieszaj z pokruszonymi grzybami, ryżem, kaszą jęczmienną.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 2

Krok 3

Farszem nadziewaj kapuściane liście.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 3

Krok 4

Duś na małym ogniu z przyprawami. Możesz też dodać przecier pomidorowy i zapiec w piekarniku.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chapcie lasowiackie gołąbkiChapcie lasowiackie gołąbki

Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.