Gołąbki lasowiackie - chopcie, chapcie: przepis | Przepisy.pl pixel

Chapcie lasowiackie gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

655 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

469 osób wydrukowało

Pobierz pdf

912 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 listków

5 sztuk

300 gramów

20 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 1

Krok 2

Kiszoną kapustę ugotuj i wymieszaj z pokruszonymi grzybami, ryżem, kaszą jęczmienną.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 2

Krok 3

Farszem nadziewaj kapuściane liście.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 3

Krok 4

Duś na małym ogniu z przyprawami. Możesz też dodać przecier pomidorowy i zapiec w piekarniku.

Chapcie lasowiackie gołąbki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chapcie lasowiackie gołąbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chapcie lasowiackie gołąbkiChapcie lasowiackie gołąbki

Kapustę obgotuj, by liście zmiękły.