
Składniki
150 gramów
1.25 litra
1 sztuka
0.5 łyżeczki
60 dekagramów
170 gramów
2 łyżeczki
2.5 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
10 mililitrów
2 łyżeczki
200 gramów
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mój przepis na gołąbki nie zawiera liści kapusty. Najpierw trzeba ugotować ryż w osolonej wodzie. Woda ma przykrywać saszetki, a soli ma być ok. 1 łyżka. Następnie ostudzić ryż, by nie był gorący. Przygotować miskę jaką używamy do robienia kotletów mielonych.
Krok 2
W przygotowanej misce wymieszać dokładnie razem: mięso mielone, ostudzony ryż, cebulę smażoną w kostkach, paprykę słodką mieloną, sól, pieprz, przyprawę Delikat, kaszę mannę oraz jajko. Następnie z utworzonej masy uformować 18 kotletów mniej więcej okrągłych. Uformowane kotlety obtoczyć w mące pszennej i smażyć na oleju na patelni aż się zarumienią z obu stron. Gotowe kotlety poukładać do dużego garnka.
Krok 3
Wodę ugotować. W litrze rozpuścić kostki rosołowe "Rosół szlachetny drobiowo-warzywny". Resztę wody wymieszać z przecierem pomidorowym. Następnie obie mieszanki połączyć i wszystko wlać do garnka z kotletami. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę.
Krok 4
Po godzinie wyjąć kotlety, a do sosu dodać zasmażkę Knorr oraz śmietanę. Doprowadzić do wrzenia. Najlepiej podawać z białą kaszą gryczaną lub ziemniakami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej