Tajskie pierożki z musem z kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie pierożki z musem z kolendry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

233 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

403 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

nadzienie:

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

sos:

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój drobno, wymieszaj w misce składniki nadzienia, dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i wstaw na noc do lodówki.

Tajskie pierożki z musem z kolendry - Krok 1

Krok 2

Na każdy płat ciasta nałóż łyżeczką nadzienie. Zwilż brzegi won tonów i zaciśnij ponad nadzieniem, tak aby powstały sakiewki. Pierożki układaj na pergaminie oprószonym mąką kukurydzianą.

Tajskie pierożki z musem z kolendry - Krok 2

Krok 3

W szerokim rondlu porcjami rozgrzewaj olej, wkładaj pierogi płaską stroną do dołu i smaż przez około minutę. Gdy nabiorą złotego koloru, wlej trochę wody i przykryj rondel. W ten sposób pierogi ugotują się na parze (przez około 3 minuty na średnim ogniu). Gotowe podawaj z sosem.

Tajskie pierożki z musem z kolendry - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj w misce składniki sosu i zmiksuj je.

Tajskie pierożki z musem z kolendry - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej