Tajskie pierożki z musem z kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie pierożki z musem z kolendry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

244 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

443 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

nadzienie:

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

sos:

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój drobno, wymieszaj w misce składniki nadzienia, dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i wstaw na noc do lodówki.

Tajskie pierożki z musem z kolendry - Krok 1

Krok 2

Na każdy płat ciasta nałóż łyżeczką nadzienie. Zwilż brzegi won tonów i zaciśnij ponad nadzieniem, tak aby powstały sakiewki. Pierożki układaj na pergaminie oprószonym mąką kukurydzianą.

Tajskie pierożki z musem z kolendry - Krok 2

Krok 3

W szerokim rondlu porcjami rozgrzewaj olej, wkładaj pierogi płaską stroną do dołu i smaż przez około minutę. Gdy nabiorą złotego koloru, wlej trochę wody i przykryj rondel. W ten sposób pierogi ugotują się na parze (przez około 3 minuty na średnim ogniu). Gotowe podawaj z sosem.

Tajskie pierożki z musem z kolendry - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj w misce składniki sosu i zmiksuj je.

Tajskie pierożki z musem z kolendry - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie pierożki z musem z kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tajskie pierożki z musem z kolendryTajskie pierożki z musem z kolendry

Warzywa pokrój drobno, wymieszaj w misce składniki nadzienia, dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i wstaw na noc do lodówki.