
Składniki
1 sztuka
nadzienie:
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
sos:
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój drobno, wymieszaj w misce składniki nadzienia, dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i wstaw na noc do lodówki.

Krok 2
Na każdy płat ciasta nałóż łyżeczką nadzienie. Zwilż brzegi won tonów i zaciśnij ponad nadzieniem, tak aby powstały sakiewki. Pierożki układaj na pergaminie oprószonym mąką kukurydzianą.

Krok 3
W szerokim rondlu porcjami rozgrzewaj olej, wkładaj pierogi płaską stroną do dołu i smaż przez około minutę. Gdy nabiorą złotego koloru, wlej trochę wody i przykryj rondel. W ten sposób pierogi ugotują się na parze (przez około 3 minuty na średnim ogniu). Gotowe podawaj z sosem.

Krok 4
Wymieszaj w misce składniki sosu i zmiksuj je.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej