
Składniki
1 sztuka
nadzienie:
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
sos:
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój drobno, wymieszaj w misce składniki nadzienia, dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i wstaw na noc do lodówki.

Krok 2
Na każdy płat ciasta nałóż łyżeczką nadzienie. Zwilż brzegi won tonów i zaciśnij ponad nadzieniem, tak aby powstały sakiewki. Pierożki układaj na pergaminie oprószonym mąką kukurydzianą.

Krok 3
W szerokim rondlu porcjami rozgrzewaj olej, wkładaj pierogi płaską stroną do dołu i smaż przez około minutę. Gdy nabiorą złotego koloru, wlej trochę wody i przykryj rondel. W ten sposób pierogi ugotują się na parze (przez około 3 minuty na średnim ogniu). Gotowe podawaj z sosem.

Krok 4
Wymieszaj w misce składniki sosu i zmiksuj je.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej