
Składniki
1 sztuka
nadzienie:
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
sos:
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój drobno, wymieszaj w misce składniki nadzienia, dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i wstaw na noc do lodówki.

Krok 2
Na każdy płat ciasta nałóż łyżeczką nadzienie. Zwilż brzegi won tonów i zaciśnij ponad nadzieniem, tak aby powstały sakiewki. Pierożki układaj na pergaminie oprószonym mąką kukurydzianą.

Krok 3
W szerokim rondlu porcjami rozgrzewaj olej, wkładaj pierogi płaską stroną do dołu i smaż przez około minutę. Gdy nabiorą złotego koloru, wlej trochę wody i przykryj rondel. W ten sposób pierogi ugotują się na parze (przez około 3 minuty na średnim ogniu). Gotowe podawaj z sosem.

Krok 4
Wymieszaj w misce składniki sosu i zmiksuj je.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej