Kurczak z sałatą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z sałatą

Autor: iweczka

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka dokładnie umyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.

Krok 2

Jajko roztrzepać, wymieszać dokładnie z kurczakiem. Odstawić na 5 min.

Krok 3

Kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Krok 4

Sos sałatkowy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mix sałat wrzucić do miski, wymieszać z przygotowanym sosem. Następnie przełożyć na talerze, dodać kurczaka i posypać startym serem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak wolno gotowany
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej