
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka dokładnie umyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Jajko roztrzepać, wymieszać dokładnie z kurczakiem. Odstawić na 5 min.
Krok 3
Kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
Krok 4
Sos sałatkowy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mix sałat wrzucić do miski, wymieszać z przygotowanym sosem. Następnie przełożyć na talerze, dodać kurczaka i posypać startym serem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej