Kurczak z sałatą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z sałatą

Autor: iweczka

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka dokładnie umyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.

Krok 2

Jajko roztrzepać, wymieszać dokładnie z kurczakiem. Odstawić na 5 min.

Krok 3

Kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Krok 4

Sos sałatkowy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mix sałat wrzucić do miski, wymieszać z przygotowanym sosem. Następnie przełożyć na talerze, dodać kurczaka i posypać startym serem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej