Kurczak z sałatą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z sałatą

Autor: iweczka

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka dokładnie umyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.

Krok 2

Jajko roztrzepać, wymieszać dokładnie z kurczakiem. Odstawić na 5 min.

Krok 3

Kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Krok 4

Sos sałatkowy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mix sałat wrzucić do miski, wymieszać z przygotowanym sosem. Następnie przełożyć na talerze, dodać kurczaka i posypać startym serem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z sałatą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej