
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Obsmażamy go pod przykryciem, po 7-8 minut z każdej strony. Pewnie trochę przywrze do dna, ale to nie problem - te kawałki trzeba zeskrobać i zostawić w garnku - wzbogacą one smak sosu.
Krok 2
Cebulę i papryczkę chilli drobno siekamy i dodajemy do kurczaka razem z rozgniecionym czosnkiem. Doprawiamy kolendrą, kurkumą, solą i pieprzem. Całość przesmażamy 2-3 minuty.
Krok 3
Do kurczaka dodajemy sos toskański i wino. Zmniejszamy ogień i dusimy całość około 30 minut na wolnym ogniu.
Krok 4
Danie smakuje doskonale z ryżem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej