Kurczak toskański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak toskański

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Obsmażamy go pod przykryciem, po 7-8 minut z każdej strony. Pewnie trochę przywrze do dna, ale to nie problem - te kawałki trzeba zeskrobać i zostawić w garnku - wzbogacą one smak sosu.

Krok 2

Cebulę i papryczkę chilli drobno siekamy i dodajemy do kurczaka razem z rozgniecionym czosnkiem. Doprawiamy kolendrą, kurkumą, solą i pieprzem. Całość przesmażamy 2-3 minuty.

Krok 3

Do kurczaka dodajemy sos toskański i wino. Zmniejszamy ogień i dusimy całość około 30 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Danie smakuje doskonale z ryżem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak z brzoskwiniami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej