Kurczak toskański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak toskański

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Obsmażamy go pod przykryciem, po 7-8 minut z każdej strony. Pewnie trochę przywrze do dna, ale to nie problem - te kawałki trzeba zeskrobać i zostawić w garnku - wzbogacą one smak sosu.

Krok 2

Cebulę i papryczkę chilli drobno siekamy i dodajemy do kurczaka razem z rozgniecionym czosnkiem. Doprawiamy kolendrą, kurkumą, solą i pieprzem. Całość przesmażamy 2-3 minuty.

Krok 3

Do kurczaka dodajemy sos toskański i wino. Zmniejszamy ogień i dusimy całość około 30 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Danie smakuje doskonale z ryżem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej