Kurczak toskański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak toskański

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Obsmażamy go pod przykryciem, po 7-8 minut z każdej strony. Pewnie trochę przywrze do dna, ale to nie problem - te kawałki trzeba zeskrobać i zostawić w garnku - wzbogacą one smak sosu.

Krok 2

Cebulę i papryczkę chilli drobno siekamy i dodajemy do kurczaka razem z rozgniecionym czosnkiem. Doprawiamy kolendrą, kurkumą, solą i pieprzem. Całość przesmażamy 2-3 minuty.

Krok 3

Do kurczaka dodajemy sos toskański i wino. Zmniejszamy ogień i dusimy całość około 30 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Danie smakuje doskonale z ryżem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak toskański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak w miodzie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej