Kurczak z grilla po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z grilla po indyjsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z jogurtem i curry. Możesz dodać też świeżą kolendrę. Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z ryżem.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z grilla po indyjskuKurczak z grilla po indyjsku

Kurczak z grilla po indyjsku to idealny przepis dla fanów orientalnych smaków. Wykonasz go bardzo szybko z łatwo dostępnych produktów. Będzie idealny zarówno na obiad jak i na kolację. Tajemnica tego dania tkwi w aromatycznej marynacie. Przygotujesz ją z kilku składników: przyprawy Knorr, kremowego jogurtu naturalnego i pełnego smaku curry. Jeśli chcesz podkręcić smak marynaty dodaj do niej posiekanej kolendry. Mięso marynuj minimum 10 minut ale im dłużej, tym lepiej – chodzi oto, by przeszło orientalnym aromatem. Smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z ryżem. Jeśli chcesz dodać koloru daniu to do gotującego się ryżu dosyp odrobinę curry, a zyska on ciekawy żółty odcień. Na koniec potrawę udekoruj świeżą, pachnącą kolendrą i ćwiartką orzeźwiającej limonki lub cytryny. Niebo w gębie!