
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z jogurtem i curry. Możesz dodać też świeżą kolendrę. Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.

Krok 3
Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z grilla po indyjsku
Kurczak z grilla po indyjsku to idealny przepis dla fanów orientalnych smaków. Wykonasz go bardzo szybko z łatwo dostępnych produktów. Będzie idealny zarówno na obiad jak i na kolację. Tajemnica tego dania tkwi w aromatycznej marynacie. Przygotujesz ją z kilku składników: przyprawy Knorr, kremowego jogurtu naturalnego i pełnego smaku curry. Jeśli chcesz podkręcić smak marynaty dodaj do niej posiekanej kolendry. Mięso marynuj minimum 10 minut ale im dłużej, tym lepiej – chodzi oto, by przeszło orientalnym aromatem. Smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z ryżem. Jeśli chcesz dodać koloru daniu to do gotującego się ryżu dosyp odrobinę curry, a zyska on ciekawy żółty odcień. Na koniec potrawę udekoruj świeżą, pachnącą kolendrą i ćwiartką orzeźwiającej limonki lub cytryny. Niebo w gębie!