Kurczak z grilla po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z grilla po indyjsku

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z jogurtem i curry. Możesz dodać też świeżą kolendrę. Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z ryżem.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak Tandoori z ryżem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z grilla po indyjskuKurczak z grilla po indyjsku

Kurczak z grilla po indyjsku to idealny przepis dla fanów orientalnych smaków. Wykonasz go bardzo szybko z łatwo dostępnych produktów. Będzie idealny zarówno na obiad jak i na kolację. Tajemnica tego dania tkwi w aromatycznej marynacie. Przygotujesz ją z kilku składników: przyprawy Knorr, kremowego jogurtu naturalnego i pełnego smaku curry. Jeśli chcesz podkręcić smak marynaty dodaj do niej posiekanej kolendry. Mięso marynuj minimum 10 minut ale im dłużej, tym lepiej – chodzi oto, by przeszło orientalnym aromatem. Smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z ryżem. Jeśli chcesz dodać koloru daniu to do gotującego się ryżu dosyp odrobinę curry, a zyska on ciekawy żółty odcień. Na koniec potrawę udekoruj świeżą, pachnącą kolendrą i ćwiartką orzeźwiającej limonki lub cytryny. Niebo w gębie!