Kurczak z grilla po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak z grilla po indyjsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z jogurtem i curry. Możesz dodać też świeżą kolendrę. Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z ryżem.

Kurczak z grilla po indyjsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z grilla po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z grilla po indyjskuKurczak z grilla po indyjsku

Kurczak z grilla po indyjsku to idealny przepis dla fanów orientalnych smaków. Wykonasz go bardzo szybko z łatwo dostępnych produktów. Będzie idealny zarówno na obiad jak i na kolację. Tajemnica tego dania tkwi w aromatycznej marynacie. Przygotujesz ją z kilku składników: przyprawy Knorr, kremowego jogurtu naturalnego i pełnego smaku curry. Jeśli chcesz podkręcić smak marynaty dodaj do niej posiekanej kolendry. Mięso marynuj minimum 10 minut ale im dłużej, tym lepiej – chodzi oto, by przeszło orientalnym aromatem. Smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z ryżem. Jeśli chcesz dodać koloru daniu to do gotującego się ryżu dosyp odrobinę curry, a zyska on ciekawy żółty odcień. Na koniec potrawę udekoruj świeżą, pachnącą kolendrą i ćwiartką orzeźwiającej limonki lub cytryny. Niebo w gębie!