Kurczak w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w płatkach kukurydzianych

na złoto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

1186 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 1

Krok 2

Mięso panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 2

Krok 3

Następnie smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Do panierki możesz dodać łyżkę Przyprawy do mięs Knorr, dzięki czemu uzyskasz intensywniejszy smak i kolor.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Dziedzic

    Tomasz Dziedzic , 18.03.2017

    super chrupiące

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak i brokuły z ryżem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej