Kurczak w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w płatkach kukurydzianych

na złoto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
1196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

342 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 1

Krok 2

Mięso panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 2

Krok 3

Następnie smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Do panierki możesz dodać łyżkę Przyprawy do mięs Knorr, dzięki czemu uzyskasz intensywniejszy smak i kolor.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Dziedzic

    Tomasz Dziedzic , 18.03.2017

    super chrupiące

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w płatkach kukurydzianychKurczak w płatkach kukurydzianych

Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr.