Kurczak w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w płatkach kukurydzianych

na złoto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

1167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 1

Krok 2

Mięso panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 2

Krok 3

Następnie smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Do panierki możesz dodać łyżkę Przyprawy do mięs Knorr, dzięki czemu uzyskasz intensywniejszy smak i kolor.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Dziedzic

    Tomasz Dziedzic , 18.03.2017

    super chrupiące

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej