Kurczak w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w płatkach kukurydzianych

na złoto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
1196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

340 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 1

Krok 2

Mięso panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 2

Krok 3

Następnie smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Do panierki możesz dodać łyżkę Przyprawy do mięs Knorr, dzięki czemu uzyskasz intensywniejszy smak i kolor.

Kurczak w płatkach kukurydzianych - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Dziedzic

    Tomasz Dziedzic , 18.03.2017

    super chrupiące

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w płatkach kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w płatkach kukurydzianychKurczak w płatkach kukurydzianych

Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr.