Kurczak w płatkach kukurydzianych
na złoto
łatwe
342 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 łyżka
0.75 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
3 łyżki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przekrój wzdłuż piersi na pół, delikatnie rozklep i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2
Mięso panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.

Krok 3
Następnie smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Do panierki możesz dodać łyżkę Przyprawy do mięs Knorr, dzięki czemu uzyskasz intensywniejszy smak i kolor.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej