Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj jajko i wyrób masę. Uformuj małe, okrągłe pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż aż będą rumiane i gotowe. Usmażone pulpeciki wyłóż na papierowe ręczniki aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 2

Krok 3

Plasterki sera pokrój w trójkąty. Na każdym pulpeciku połóż po trójkąciku serowym.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 3

Krok 4

Przekrój paprykę na pół. Jedną połówkę pokrój w cienkie paseczki długości ok. 2-3 cm, drugą połówkę pokrój w trójkąciki.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 4

Krok 5

Trójkąty papryki wetnij w mięsne kulki jako różki a paseczki połóż na serze.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli chcesz dodać do potrawy świeżej natki pietruszki, a Twoje dziecko za nią nie przepada, posiekaj wcześniej natkę i dodaj do mięsnego farszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieciDiabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci

Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.