Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj jajko i wyrób masę. Uformuj małe, okrągłe pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż aż będą rumiane i gotowe. Usmażone pulpeciki wyłóż na papierowe ręczniki aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 2

Krok 3

Plasterki sera pokrój w trójkąty. Na każdym pulpeciku połóż po trójkąciku serowym.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 3

Krok 4

Przekrój paprykę na pół. Jedną połówkę pokrój w cienkie paseczki długości ok. 2-3 cm, drugą połówkę pokrój w trójkąciki.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 4

Krok 5

Trójkąty papryki wetnij w mięsne kulki jako różki a paseczki połóż na serze.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli chcesz dodać do potrawy świeżej natki pietruszki, a Twoje dziecko za nią nie przepada, posiekaj wcześniej natkę i dodaj do mięsnego farszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieciDiabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci

Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.