Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 plastry

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj jajko i wyrób masę. Uformuj małe, okrągłe pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż aż będą rumiane i gotowe. Usmażone pulpeciki wyłóż na papierowe ręczniki aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 2

Krok 3

Plasterki sera pokrój w trójkąty. Na każdym pulpeciku połóż po trójkąciku serowym.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 3

Krok 4

Przekrój paprykę na pół. Jedną połówkę pokrój w cienkie paseczki długości ok. 2-3 cm, drugą połówkę pokrój w trójkąciki.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 4

Krok 5

Trójkąty papryki wetnij w mięsne kulki jako różki a paseczki połóż na serze.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli chcesz dodać do potrawy świeżej natki pietruszki, a Twoje dziecko za nią nie przepada, posiekaj wcześniej natkę i dodaj do mięsnego farszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej