Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci
łatwe
146 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 plastry
1 sztuka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.

Krok 2
Następnie dodaj jajko i wyrób masę. Uformuj małe, okrągłe pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż aż będą rumiane i gotowe. Usmażone pulpeciki wyłóż na papierowe ręczniki aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3
Plasterki sera pokrój w trójkąty. Na każdym pulpeciku połóż po trójkąciku serowym.

Krok 4
Przekrój paprykę na pół. Jedną połówkę pokrój w cienkie paseczki długości ok. 2-3 cm, drugą połówkę pokrój w trójkąciki.

Krok 5
Trójkąty papryki wetnij w mięsne kulki jako różki a paseczki połóż na serze.


Dobra rada:
Jeśli chcesz dodać do potrawy świeżej natki pietruszki, a Twoje dziecko za nią nie przepada, posiekaj wcześniej natkę i dodaj do mięsnego farszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci

