Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci
łatwe
142 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 plastry
1 sztuka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.

Krok 2
Następnie dodaj jajko i wyrób masę. Uformuj małe, okrągłe pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż aż będą rumiane i gotowe. Usmażone pulpeciki wyłóż na papierowe ręczniki aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3
Plasterki sera pokrój w trójkąty. Na każdym pulpeciku połóż po trójkąciku serowym.

Krok 4
Przekrój paprykę na pół. Jedną połówkę pokrój w cienkie paseczki długości ok. 2-3 cm, drugą połówkę pokrój w trójkąciki.

Krok 5
Trójkąty papryki wetnij w mięsne kulki jako różki a paseczki połóż na serze.


Dobra rada:
Jeśli chcesz dodać do potrawy świeżej natki pietruszki, a Twoje dziecko za nią nie przepada, posiekaj wcześniej natkę i dodaj do mięsnego farszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej