Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 plastry

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody. Dodaj ją do mięsa mielonego.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj jajko i wyrób masę. Uformuj małe, okrągłe pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż aż będą rumiane i gotowe. Usmażone pulpeciki wyłóż na papierowe ręczniki aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 2

Krok 3

Plasterki sera pokrój w trójkąty. Na każdym pulpeciku połóż po trójkąciku serowym.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 3

Krok 4

Przekrój paprykę na pół. Jedną połówkę pokrój w cienkie paseczki długości ok. 2-3 cm, drugą połówkę pokrój w trójkąciki.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 4

Krok 5

Trójkąty papryki wetnij w mięsne kulki jako różki a paseczki połóż na serze.

Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli chcesz dodać do potrawy świeżej natki pietruszki, a Twoje dziecko za nią nie przepada, posiekaj wcześniej natkę i dodaj do mięsnego farszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelskie pulpeciki – przepis dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej