
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
175 mililitrów
400 gramów
160 gramów
160 gramów
130 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix do pulpetów zalewamy 175 ml gotującej się wody i odstawiamy na 5 minut, aby wchłonął się płyn. Łączymy z mielonym mięsem, dokładnie mieszamy i formujemy małe 2-3 cm kulki.
Krok 2
Rozgrzewamy olej i smażymy pulpeciki – 2-3 minuty na każdej stronie, aż ładnie się zarumienią. Zdejmujemy kulki z patelni i odstawiamy na bok. Warzywa siekamy w grubą kostkę.
Krok 3
Obsmażamy cebulę z czosnkiem i papryką, po 3 minutach dodajemy cukinię, chwilę dusimy i wlewamy pomidory z puszki. Dodajemy oregano i klopsiki i gotujemy ok. 3-5 minut pod przykryciem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej