Chlebek mięsny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chlebek mięsny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

617 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

316 osób wydrukowało

Pobierz pdf

478 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

1 kilogram

null

20 gramów

null

50 gramów

300 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

100 mililitrów

30 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.

Chlebek mięsny - Krok 1

Krok 2

Namocz miąższ chleba w mleku i dodaj do mięsa.

Chlebek mięsny - Krok 2

Krok 3

Zmiażdż czosnek i dodaj do masy razem z ziołami, papryką i przyprawą Knorr.

Chlebek mięsny - Krok 3

Krok 4

Wlej do masy wodę i całość mieszaj z jajkami, pomidorami i ryżem.

Chlebek mięsny - Krok 4

Krok 5

Posmaruj oliwą formę do pieczenia chleba i połóż na niej bochenek mięsny. Piecz go przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno.

Chlebek mięsny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej