Chlebek mięsny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebek mięsny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

682 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

327 osób wydrukowało

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

1 kilogram

null

20 gramów

null

50 gramów

300 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

100 mililitrów

30 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.

Chlebek mięsny - Krok 1

Krok 2

Namocz miąższ chleba w mleku i dodaj do mięsa.

Chlebek mięsny - Krok 2

Krok 3

Zmiażdż czosnek i dodaj do masy razem z ziołami, papryką i przyprawą Knorr.

Chlebek mięsny - Krok 3

Krok 4

Wlej do masy wodę i całość mieszaj z jajkami, pomidorami i ryżem.

Chlebek mięsny - Krok 4

Krok 5

Posmaruj oliwą formę do pieczenia chleba i połóż na niej bochenek mięsny. Piecz go przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno.

Chlebek mięsny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej