Chlebek mięsny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebek mięsny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
701 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

345 osób wydrukowało

Pobierz pdf

520 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 łyżeczka

20 gramów

2 sztuki

200 gramów

30 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

225 gramów

1 kilogram

null

null

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.

Chlebek mięsny - Krok 1

Krok 2

Namocz miąższ chleba w mleku i dodaj do mięsa.

Chlebek mięsny - Krok 2

Krok 3

Zmiażdż czosnek i dodaj do masy razem z ziołami, papryką i przyprawą Knorr.

Chlebek mięsny - Krok 3

Krok 4

Wlej do masy wodę i całość mieszaj z jajkami, pomidorami i ryżem.

Chlebek mięsny - Krok 4

Krok 5

Posmaruj oliwą formę do pieczenia chleba i połóż na niej bochenek mięsny. Piecz go przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno.

Chlebek mięsny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chlebek mięsnyChlebek mięsny

Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.