
Składniki
100 mililitrów
1 łyżeczka
20 gramów
2 sztuki
200 gramów
30 mililitrów
1 szczypta
50 gramów
225 gramów
1 kilogram
null
null
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.

Krok 2
Namocz miąższ chleba w mleku i dodaj do mięsa.

Krok 3
Zmiażdż czosnek i dodaj do masy razem z ziołami, papryką i przyprawą Knorr.

Krok 4
Wlej do masy wodę i całość mieszaj z jajkami, pomidorami i ryżem.

Krok 5
Posmaruj oliwą formę do pieczenia chleba i połóż na niej bochenek mięsny. Piecz go przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej