Składniki
225 gramów
1 kilogram
null
20 gramów
null
50 gramów
300 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
100 mililitrów
30 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.
Krok 2
Namocz miąższ chleba w mleku i dodaj do mięsa.
Krok 3
Zmiażdż czosnek i dodaj do masy razem z ziołami, papryką i przyprawą Knorr.
Krok 4
Wlej do masy wodę i całość mieszaj z jajkami, pomidorami i ryżem.
Krok 5
Posmaruj oliwą formę do pieczenia chleba i połóż na niej bochenek mięsny. Piecz go przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej