Chlebek mięsny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebek mięsny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
701 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

343 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

516 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 łyżeczka

20 gramów

2 sztuki

200 gramów

30 mililitrów

1 szczypta

50 gramów

225 gramów

1 kilogram

null

null

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.

Chlebek mięsny - Krok 1

Krok 2

Namocz miąższ chleba w mleku i dodaj do mięsa.

Chlebek mięsny - Krok 2

Krok 3

Zmiażdż czosnek i dodaj do masy razem z ziołami, papryką i przyprawą Knorr.

Chlebek mięsny - Krok 3

Krok 4

Wlej do masy wodę i całość mieszaj z jajkami, pomidorami i ryżem.

Chlebek mięsny - Krok 4

Krok 5

Posmaruj oliwą formę do pieczenia chleba i połóż na niej bochenek mięsny. Piecz go przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno.

Chlebek mięsny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebek mięsny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chlebek mięsnyChlebek mięsny

Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.