
Składniki
100 mililitrów
1 łyżeczka
20 gramów
2 sztuki
200 gramów
30 mililitrów
1 szczypta
50 gramów
225 gramów
1 kilogram
null
null
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.

Krok 2
Namocz miąższ chleba w mleku i dodaj do mięsa.

Krok 3
Zmiażdż czosnek i dodaj do masy razem z ziołami, papryką i przyprawą Knorr.

Krok 4
Wlej do masy wodę i całość mieszaj z jajkami, pomidorami i ryżem.

Krok 5
Posmaruj oliwą formę do pieczenia chleba i połóż na niej bochenek mięsny. Piecz go przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej