Składniki
225 gramów
1 kilogram
null
20 gramów
null
50 gramów
300 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
100 mililitrów
30 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj boczek i wymieszaj z mieloną wołowiną.
Krok 2
Namocz miąższ chleba w mleku i dodaj do mięsa.
Krok 3
Zmiażdż czosnek i dodaj do masy razem z ziołami, papryką i przyprawą Knorr.
Krok 4
Wlej do masy wodę i całość mieszaj z jajkami, pomidorami i ryżem.
Krok 5
Posmaruj oliwą formę do pieczenia chleba i połóż na niej bochenek mięsny. Piecz go przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej