Potrawka wołowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka wołowa z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

600 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

400 gramów

2 łyżki

null

null

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele umyj i wrzuć na chwilę do garnka z wrzącą wodą. Odcedź, zlej zimną wodą i odejmij skórki, każdą przekrój na pół i wyjmij pestki. Pokrój na ćwiartki, włóż do miski, skrop sokiem z cytryny i posyp cukrem, następnie odstaw na kilkanaście minut.

Krok 3

Wołowinę umyj, osusz ręcznikiem. Pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Mięso przełóż do okrągłego naczynia.

Krok 4

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij. Dodaj curry i wymieszaj.

Krok 5

Następnie wlej pół szklanki rosołu i zagotuj. Wlej kwaśną śmietanę, dopraw pieprzem.

Krok 6

Do sosu dodaj mięso, owoce, przemieszaj i zagotuj. Podawaj z ugotowanym makaronem.

Krok 2

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w połowie szklanki wrzątku.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka wołowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej