
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
600 gramów
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
400 gramów
2 łyżki
null
null
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele umyj i wrzuć na chwilę do garnka z wrzącą wodą. Odcedź, zlej zimną wodą i odejmij skórki, każdą przekrój na pół i wyjmij pestki. Pokrój na ćwiartki, włóż do miski, skrop sokiem z cytryny i posyp cukrem, następnie odstaw na kilkanaście minut.
Krok 3
Wołowinę umyj, osusz ręcznikiem. Pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Mięso przełóż do okrągłego naczynia.
Krok 4
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij. Dodaj curry i wymieszaj.
Krok 5
Następnie wlej pół szklanki rosołu i zagotuj. Wlej kwaśną śmietanę, dopraw pieprzem.
Krok 6
Do sosu dodaj mięso, owoce, przemieszaj i zagotuj. Podawaj z ugotowanym makaronem.
Krok 2
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w połowie szklanki wrzątku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej