Pasta z wędzonej makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z wędzonej makreli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzoną rybę obierz z ości i rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Ogórki kiszone pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ryby.

Krok 3

Do ryby dodaj przyprawy: sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Do ryby dodaj także majonez oraz serek mascarpone. Wymieszaj wszystko na gładka i puszystą pastę.

Krok 4

Podawaj np. na śniadanie do pieczywa pełnoziarnistego lub na obiad na ziemniakach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej