Pasta z wędzonej makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z wędzonej makreli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzoną rybę obierz z ości i rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Ogórki kiszone pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ryby.

Krok 3

Do ryby dodaj przyprawy: sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Do ryby dodaj także majonez oraz serek mascarpone. Wymieszaj wszystko na gładka i puszystą pastę.

Krok 4

Podawaj np. na śniadanie do pieczywa pełnoziarnistego lub na obiad na ziemniakach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej