Pasta z wędzonej makreli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z wędzonej makreli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzoną rybę obierz z ości i rozdrobnij widelcem.

Krok 2

Ogórki kiszone pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ryby.

Krok 3

Do ryby dodaj przyprawy: sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Do ryby dodaj także majonez oraz serek mascarpone. Wymieszaj wszystko na gładka i puszystą pastę.

Krok 4

Podawaj np. na śniadanie do pieczywa pełnoziarnistego lub na obiad na ziemniakach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z wędzonej makreli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej