
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzoną rybę obierz z ości i rozdrobnij widelcem.
Krok 2
Ogórki kiszone pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ryby.
Krok 3
Do ryby dodaj przyprawy: sól, pieprz, chili i rozkruszoną kostkę czosnkową. Do ryby dodaj także majonez oraz serek mascarpone. Wymieszaj wszystko na gładka i puszystą pastę.
Krok 4
Podawaj np. na śniadanie do pieczywa pełnoziarnistego lub na obiad na ziemniakach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej