PAPRYKARZ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PAPRYKARZ

Autor: Kilian Trzeciak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

150 gramów

500 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

PRZYPRAWY -sól do smaku -pieprz czarny 1,5 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 1,5 g/kg -cukier 2 g/kg -liść laurowy mielony 2 g do całości -ziele angielskie mielone 2 g do całości -koperek suszony 2 g do całości -chilli nitki 3 g do całości -sos sojowy 30 ml -papryka wędzona słodka 1,5 g/kg -papryka słodka 1,5 g/kg -papryka ostra 1 g/kg

Krok 2

Obrać dokładnie rybę i rozdrobnić ją w rękach. Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie i ostudzić. Następnie cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, dodać startą marchew i pietruszkę. Paprykę, pieczarki pokrojoną w drobną kostkę oraz wodę i wszystko dusić około 10 minut na wolnym ogniu. Mieszamy co jakiś czas by się składniki nie przypaliły, dodać przecier i koncentrat pomidorowy jeszcze chwile dusić, następnie zdjąć ognia i ostudzić. Masę warzywną połączyć z makrelą i ryżem. Dodać wszystkie przyprawy oraz sól do smaku. Dokładnie wymieszać widelcem. Gdyby cała masa była za gęsta można dodać troszkę przegotowanej wody. Paprykarz przełożyć w słoiczki i puszki na wierzch dodać łyżkę oleju. Sterylizacja 30 min. SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PAPRYKARZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PAPRYKARZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PAPRYKARZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PAPRYKARZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PAPRYKARZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PAPRYKARZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PAPRYKARZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PAPRYKARZ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kalafiorowa krem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej