
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
10 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w bardzo drobną kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj pieczarki i smaż do czasu, gdy się zarumienią. Zdejmij z patelni.
Krok 4
Jajko na twardo rozdrobnij widelcem i wymieszaj z pieczarkami oraz cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Wstaw do lodówki, aby schłodzić. Podawaj z krakersami, świeżym pieczywem lub grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























