
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
10 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w bardzo drobną kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj pieczarki i smaż do czasu, gdy się zarumienią. Zdejmij z patelni.
Krok 4
Jajko na twardo rozdrobnij widelcem i wymieszaj z pieczarkami oraz cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Wstaw do lodówki, aby schłodzić. Podawaj z krakersami, świeżym pieczywem lub grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej