Pasta z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w bardzo drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Dodaj pieczarki i smaż do czasu, gdy się zarumienią. Zdejmij z patelni.

Krok 4

Jajko na twardo rozdrobnij widelcem i wymieszaj z pieczarkami oraz cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Wstaw do lodówki, aby schłodzić. Podawaj z krakersami, świeżym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej