Pasta z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w bardzo drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Dodaj pieczarki i smaż do czasu, gdy się zarumienią. Zdejmij z patelni.

Krok 4

Jajko na twardo rozdrobnij widelcem i wymieszaj z pieczarkami oraz cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 5

Wstaw do lodówki, aby schłodzić. Podawaj z krakersami, świeżym pieczywem lub grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej