Pasta z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z kaparami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę, drobno pokrój i usuń pestki.

Krok 2

Rokpol zetrzyj na tarce, a kapary i czosnek posiekaj.

Krok 3

Rokpol zmiksuj z twarogiem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, kaparami i czosnkiem.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj z pomidorami i koperkiem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej