
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
300 gramów
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę, drobno pokrój i usuń pestki.
Krok 2
Rokpol zetrzyj na tarce, a kapary i czosnek posiekaj.
Krok 3
Rokpol zmiksuj z twarogiem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, kaparami i czosnkiem.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj z pomidorami i koperkiem. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej