Pasta z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z kaparami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę, drobno pokrój i usuń pestki.

Krok 2

Rokpol zetrzyj na tarce, a kapary i czosnek posiekaj.

Krok 3

Rokpol zmiksuj z twarogiem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, kaparami i czosnkiem.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj z pomidorami i koperkiem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej