Składniki
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
300 gramów
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę, drobno pokrój i usuń pestki.
Krok 2
Rokpol zetrzyj na tarce, a kapary i czosnek posiekaj.
Krok 3
Rokpol zmiksuj z twarogiem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, kaparami i czosnkiem.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj z pomidorami i koperkiem. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej