Pasta z kaparami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

300 gramów

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę, drobno pokrój i usuń pestki.

Krok 1

Rokpol zetrzyj na tarce, a kapary i czosnek posiekaj.

Krok 1

Rokpol zmiksuj z twarogiem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, kaparami i czosnkiem.

Krok 1

Dokładnie wymieszaj z pomidorami i koperkiem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej