Pasta z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z kaparami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzącą wodą, zdejmij skórkę, drobno pokrój i usuń pestki.

Krok 2

Rokpol zetrzyj na tarce, a kapary i czosnek posiekaj.

Krok 3

Rokpol zmiksuj z twarogiem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, kaparami i czosnkiem.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj z pomidorami i koperkiem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej