Pasta sojowa z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sojowa z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.25 łyżeczki

150 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg i soję przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Do soi i twarogu dodaj cebulę, masło, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj.

Krok 4

Dodaj obie papryki i wymieszaj.

Krok 5

Lekko schłodź i przed podaniem posyp szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej