
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
0.25 łyżeczki
2 łyżki
0.25 łyżeczki
150 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg i soję przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj.
Krok 3
Do soi i twarogu dodaj cebulę, masło, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj.
Krok 4
Dodaj obie papryki i wymieszaj.
Krok 5
Lekko schłodź i przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej