Pasta sojowa z twarogiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

150 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg i soję przepuść przez maszynkę.

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 1

Do soi i twarogu dodaj cebulę, masło, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj.

Krok 1

Dodaj obie papryki i wymieszaj.

Krok 1

Lekko schłodź i przed podaniem posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej