Pasta sojowa z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta sojowa z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.25 łyżeczki

150 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg i soję przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Do soi i twarogu dodaj cebulę, masło, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj.

Krok 4

Dodaj obie papryki i wymieszaj.

Krok 5

Lekko schłodź i przed podaniem posyp szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta sojowa z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej