
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
0.25 łyżeczki
2 łyżki
0.25 łyżeczki
150 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg i soję przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj.
Krok 3
Do soi i twarogu dodaj cebulę, masło, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Wszystko zmiksuj.
Krok 4
Dodaj obie papryki i wymieszaj.
Krok 5
Lekko schłodź i przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























