
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmrozić. Lekko odcedzić i przełożyć do miski.
Krok 2
Wsypać zupę cebulową w proszku i wymieszać. Dodać po 2-3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego. Wymieszać. Ewentualnie doprawić.
Krok 3
Włożyć do lodówki, wystarczy na godzinę, żeby się przegryzło i gotowe! Pysznie smakuje z bagietką z masłem czosnkowym z piekarnika!
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej