Pasta szpinakowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta szpinakowa

Autor: agi agi

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmrozić. Lekko odcedzić i przełożyć do miski.

Krok 2

Wsypać zupę cebulową w proszku i wymieszać. Dodać po 2-3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego. Wymieszać. Ewentualnie doprawić.

Krok 3

Włożyć do lodówki, wystarczy na godzinę, żeby się przegryzło i gotowe! Pysznie smakuje z bagietką z masłem czosnkowym z piekarnika!

agi agi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej