Pasta szpinakowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta szpinakowa

Autor: agi agi

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmrozić. Lekko odcedzić i przełożyć do miski.

Krok 2

Wsypać zupę cebulową w proszku i wymieszać. Dodać po 2-3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego. Wymieszać. Ewentualnie doprawić.

Krok 3

Włożyć do lodówki, wystarczy na godzinę, żeby się przegryzło i gotowe! Pysznie smakuje z bagietką z masłem czosnkowym z piekarnika!

agi agi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta szpinakowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Macaroni
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej