Domowy kisiel malinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Domowy kisiel malinowy

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

15

136 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
14 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj maliny z cukrem, a następnie dodaj skrobię ziemniaczaną, kilka łyżek zimnej wody i wymieszaj.

Domowy kisiel malinowy - Krok 1

Krok 2

Zagotuj 100 ml wody. Całość wylej na wrzącą wodę jednocześnie delikatnie mieszając.

Domowy kisiel malinowy - Krok 2

Krok 3

Chwilę zagotuj po czym odstaw z ognia, przełóż do przezroczystej salaterki. Kisiel udekoruj gęstym jogurtem, a na wierzch połóż listek zielonej bazylii.

Domowy kisiel malinowy - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C i miedzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kisiel malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowy kisiel malinowyDomowy kisiel malinowy

Szukasz sposobu na zdrowy, ale także smakowity podwieczorek? Polecamy kisiel z malinami polany gęstym jogurtem naturalnym z dodatkiem świeżej bazylii. Brzmi kusząco? I tak też smakuje!

Dla kogo? Kisiel z malinami to idealny posiłek dla wielbicieli deserów, który pozwoli zrezygnować z kupnych gotowych przekąsek. Znakomicie zaspokoi Twój apetyt na słodkości.

Na zdrowie! Taki podwieczorek dostarczy nie tylko wrażeń smakowych, ale także witaminjest bogatym źródłem witaminy C (1 porcja zawiera 28,6 mg, czyli 35,8% RWS), która znakomicie wpływa na odporność organizmu tzn. pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Samo zdrowie!

Czy wiesz, że? Jeśli lubisz desery z owocami sezonowymi, pamiętaj, że możesz je przygotowywać także zimą. Maliny czy truskawki zebrane w sezonie możesz zamrozić, by cieszyć się nimi o każdej porze roku.