Trufle po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trufle po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i natkę posiekaj.

Krok 2

Trufle oczyść i pokrój w plastry.

Krok 3

Podsmaż na oliwie cebulę. Po chwili dodaj natkę, listek laurowy i trufle. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Kiedy się wszystko podsmaży, dodaj wino i żółtka. Wymieszaj. Podawaj z podsmażonymi kromkami chleba i białym winem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bułeczki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej