
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i natkę posiekaj.
Krok 2
Trufle oczyść i pokrój w plastry.
Krok 3
Podsmaż na oliwie cebulę. Po chwili dodaj natkę, listek laurowy i trufle. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Kiedy się wszystko podsmaży, dodaj wino i żółtka. Wymieszaj. Podawaj z podsmażonymi kromkami chleba i białym winem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej