Trufle po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Trufle po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i natkę posiekaj.

Krok 2

Trufle oczyść i pokrój w plastry.

Krok 3

Podsmaż na oliwie cebulę. Po chwili dodaj natkę, listek laurowy i trufle. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Kiedy się wszystko podsmaży, dodaj wino i żółtka. Wymieszaj. Podawaj z podsmażonymi kromkami chleba i białym winem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej