Trufle po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trufle po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i natkę posiekaj.

Krok 2

Trufle oczyść i pokrój w plastry.

Krok 3

Podsmaż na oliwie cebulę. Po chwili dodaj natkę, listek laurowy i trufle. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Kiedy się wszystko podsmaży, dodaj wino i żółtka. Wymieszaj. Podawaj z podsmażonymi kromkami chleba i białym winem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trufle po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej