Kotlety mielone z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek obrać i posiekać. Zeszlić na odrobinie oleju, a gdy przestygnie wraz mielonym mięsem włożyć do miski. Dodać jajko, fix Kotlety mielone Knorr, pietruszkę w mini kostkach Knorr oraz pieprz. Wszystko wymieszać i odstawić na 15 minut.

Krok 2

Po tym czasie z masy mięsnej w dłoni uformować mały placuszek, na środku położyć łyżkę zielonego groszku (mrożony najpierw zblanszować w gorącej wodzie) i formować kształtne kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej