
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek obrać i posiekać. Zeszlić na odrobinie oleju, a gdy przestygnie wraz mielonym mięsem włożyć do miski. Dodać jajko, fix Kotlety mielone Knorr, pietruszkę w mini kostkach Knorr oraz pieprz. Wszystko wymieszać i odstawić na 15 minut.
Krok 2
Po tym czasie z masy mięsnej w dłoni uformować mały placuszek, na środku położyć łyżkę zielonego groszku (mrożony najpierw zblanszować w gorącej wodzie) i formować kształtne kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej