Kotlety mielone z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z jajkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, zdejmij skorupkę. Zawiń w mięso mielone i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 20 min.

Krok 3

Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr podgrzej w rondelku. Upieczone kotlety polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej