Kotlety mielone z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z jajkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, zdejmij skorupkę. Zawiń w mięso mielone i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 20 min.

Krok 3

Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr podgrzej w rondelku. Upieczone kotlety polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa z brządu
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej