Kotlety mielone z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z jajkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, zdejmij skorupkę. Zawiń w mięso mielone i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 20 min.

Krok 3

Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr podgrzej w rondelku. Upieczone kotlety polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej