Pieczeń z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
286 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp zawartość torebki Fix Kotlety mielone Knorr do 1/8 litra (125 mililitrów) letniej wody i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Pokrusz ser feta, po czym dodaj do niego mięso oraz jajko. Całość ponownie dobrze wymieszaj.

Krok 3

Zwilżonymi rękami uformuj masę na kształt zbliżony do bochenka chleba i włóż do korytka od babki (ewentualnie możesz włożyć do brytfanny lub położyć na blasze).

Krok 4

Następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu odlej tłuszcz.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj pieczeń na zimno lub na ciepło - z przysmażonymi kostkami ziemniaków i dodatkiem ostrego sosu majonezowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomarańczowy pstrąg
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń z serem fetaPieczeń z serem feta

Ser feta, o charakterystycznym słonym smaku, sprawdza się nie tylko jako jeden ze składników sałatek. Wypróbuj, jak dobrze komponuje się także z mięsem mielonym. Do wykonania pieczeni z tego przepisu wybierz tłustą wersję sera, dzięki czemu będzie go można łatwiej połączyć z innymi elementami dania. Żeby przygotować potrawę potrzebujesz tylko jednego dużego naczynia, w którym wymieszasz wszystkie składniki: jajko, mleko oraz mięso mielone, a następnie doprawisz je do smaku. Możesz użyć zarówno mięsa wieprzowego, jak i drobiowego. Kiedy wszystkie składniki będą już ze sobą połączone, uformuj masę na kształt bochenka chleba. Piecz w brytfance lub na blasze. Pieczeń z serem feta może być podana na ciepło, w formie dania obiadowego, na przykład z dodatkiem zapiekanych ziemniaków i sałatki z sezonowych warzyw, ale równie dobrze będzie też smakować na zimno, z odrobiną pikantnego sosu. Mamy nadzieję, że przygotowywanie efektownych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!