Pieczeń z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
286 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp zawartość torebki Fix Kotlety mielone Knorr do 1/8 litra (125 mililitrów) letniej wody i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Pokrusz ser feta, po czym dodaj do niego mięso oraz jajko. Całość ponownie dobrze wymieszaj.

Krok 3

Zwilżonymi rękami uformuj masę na kształt zbliżony do bochenka chleba i włóż do korytka od babki (ewentualnie możesz włożyć do brytfanny lub położyć na blasze).

Krok 4

Następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu odlej tłuszcz.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj pieczeń na zimno lub na ciepło - z przysmażonymi kostkami ziemniaków i dodatkiem ostrego sosu majonezowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cynamonowe Bolognese
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń z serem fetaPieczeń z serem feta

Ser feta, o charakterystycznym słonym smaku, sprawdza się nie tylko jako jeden ze składników sałatek. Wypróbuj, jak dobrze komponuje się także z mięsem mielonym. Do wykonania pieczeni z tego przepisu wybierz tłustą wersję sera, dzięki czemu będzie go można łatwiej połączyć z innymi elementami dania. Żeby przygotować potrawę potrzebujesz tylko jednego dużego naczynia, w którym wymieszasz wszystkie składniki: jajko, mleko oraz mięso mielone, a następnie doprawisz je do smaku. Możesz użyć zarówno mięsa wieprzowego, jak i drobiowego. Kiedy wszystkie składniki będą już ze sobą połączone, uformuj masę na kształt bochenka chleba. Piecz w brytfance lub na blasze. Pieczeń z serem feta może być podana na ciepło, w formie dania obiadowego, na przykład z dodatkiem zapiekanych ziemniaków i sałatki z sezonowych warzyw, ale równie dobrze będzie też smakować na zimno, z odrobiną pikantnego sosu. Mamy nadzieję, że przygotowywanie efektownych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!