
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w wodzie, ostudź, po czym je obierz i pokrój w plastry.

Krok 2
Brokuł rozdziel na mniejsze różyczki, marchewkę pokrój w plasterki. Warzywa zblanszuj w gorącej wodzie.

Krok 3
Do mięsa dodaj posiekaną szalotkę, roztrzepane jajka oraz tarta bułkę.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu. Po czym wlej płyn do mięsa i dokładnie wyrób masę.

Krok 5
Z powstałej masy formuj małe kulki.

Krok 6
W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami ziemianki, mięso i warzywa.

Krok 7
Na sam koniec śmietanę wymieszaj z parmezanem oraz kminkiem i zalej zapiekankę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30-40 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowa zapiekanka
Kolorowa zapiekanka na bazie pulpetów z mięsa mielonego i ziemniaków przyciąga wzrok i kusi podniebienia. To propozycja na treściwy ciepły posiłek, który pokochasz od pierwszego kęsa. Pieczone ziemniaki, jędrne różyczki brokułów i plastry słodkawej marchewki tworzą zgraną kompozycję smaków. Kolorowa zapiekanka będzie jeszcze lepsza, gdy odpowiednio przyprawisz mielone mięso – Fix do mięsa mielonego Knorr to mieszanka przypraw dobranych specjalnie do tego typu dań. Ciekawym dodatkiem, którym możesz wzbogacić smak mięsa, będzie drobno pokrojona szalotka. Ma delikatny i nieco słodkawy smak, łagodniejszy od cebuli, dlatego będzie idealnym uzupełnieniem mięsnych pulpetów z tej zapiekanki. Posiekaną szalotkę dodaj do surowego mięsa – po upieczeniu uwolni swój aromat. Całość dodatkowo podkreśla aromatyczny i bardzo kremowy serowy sos, którym polejesz gotowe danie – słony długodojrzewający parmezan łączy się tu z wyrazistym kminkiem i pyszną śmietaną. Do dzieła!



































