
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w wodzie, ostudź, po czym je obierz i pokrój w plastry.

Krok 2
Brokuł rozdziel na mniejsze różyczki, marchewkę pokrój w plasterki. Warzywa zblanszuj w gorącej wodzie.

Krok 3
Do mięsa dodaj posiekaną szalotkę, roztrzepane jajka oraz tarta bułkę.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu. Po czym wlej płyn do mięsa i dokładnie wyrób masę.

Krok 5
Z powstałej masy formuj małe kulki.

Krok 6
W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami ziemianki, mięso i warzywa.

Krok 7
Na sam koniec śmietanę wymieszaj z parmezanem oraz kminkiem i zalej zapiekankę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30-40 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowa zapiekanka
Kolorowa zapiekanka na bazie pulpetów z mięsa mielonego i ziemniaków przyciąga wzrok i kusi podniebienia. To propozycja na treściwy ciepły posiłek, który pokochasz od pierwszego kęsa. Pieczone ziemniaki, jędrne różyczki brokułów i plastry słodkawej marchewki tworzą zgraną kompozycję smaków. Kolorowa zapiekanka będzie jeszcze lepsza, gdy odpowiednio przyprawisz mielone mięso – Fix do mięsa mielonego Knorr to mieszanka przypraw dobranych specjalnie do tego typu dań. Ciekawym dodatkiem, którym możesz wzbogacić smak mięsa, będzie drobno pokrojona szalotka. Ma delikatny i nieco słodkawy smak, łagodniejszy od cebuli, dlatego będzie idealnym uzupełnieniem mięsnych pulpetów z tej zapiekanki. Posiekaną szalotkę dodaj do surowego mięsa – po upieczeniu uwolni swój aromat. Całość dodatkowo podkreśla aromatyczny i bardzo kremowy serowy sos, którym polejesz gotowe danie – słony długodojrzewający parmezan łączy się tu z wyrazistym kminkiem i pyszną śmietaną. Do dzieła!