Zapiekanka uniwersalna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka uniwersalna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

heart
727 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

563 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

637 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

25 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

0.75 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i pokrój w plasterki, gotuj 10 minut w osolonej wodzie.

Zapiekanka uniwersalna - Krok 1

Krok 2

Pokrój kiełbasę w cienkie plastry.

Zapiekanka uniwersalna - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z jajami i Fixem Spaghetti Carbonara Knorr, dopraw pieprzem.

Zapiekanka uniwersalna - Krok 3

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym bułka tartą, ułóż połowę ziemniaków. Posyp startym serem i przyprawami, dodaj kiełbasę. Dopraw pieprzem. Następnie ponownie ułóż ziemniaki i kiełbasę.

Zapiekanka uniwersalna - Krok 4

Krok 5

Posyp serem i polej śmietaną zmieszaną wcześniej z jajami.

Zapiekanka uniwersalna - Krok 5

Krok 6

Zapiekaj potrawę w dobrze nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Zapiekankę uniwersalną podawaj z sezonową surówką.

Zapiekanka uniwersalna - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka uniwersalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka uniwersalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka uniwersalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka uniwersalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka uniwersalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka uniwersalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka uniwersalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka uniwersalna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka uniwersalnaZapiekanka uniwersalna

Obierz ziemniaki i pokrój w plasterki, gotuj 10 minut w osolonej wodzie.