Składniki
1 kilogram
25 dekagramów
2 sztuki
20 dekagramów
0.75 szklanki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki i pokrój w plasterki, gotuj 10 minut w osolonej wodzie.
Krok 2
Pokrój kiełbasę w cienkie plastry.
Krok 3
Wymieszaj śmietanę z jajami i Fixem Spaghetti Carbonara Knorr, dopraw pieprzem.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym bułka tartą, ułóż połowę ziemniaków. Posyp startym serem i przyprawami, dodaj kiełbasę. Dopraw pieprzem. Następnie ponownie ułóż ziemniaki i kiełbasę.
Krok 5
Posyp serem i polej śmietaną zmieszaną wcześniej z jajami.
Krok 6
Zapiekaj potrawę w dobrze nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Zapiekankę uniwersalną podawaj z sezonową surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej