
Składniki
1 kilogram
25 dekagramów
2 sztuki
20 dekagramów
0.75 szklanki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki i pokrój w plasterki, gotuj 10 minut w osolonej wodzie.

Krok 2
Pokrój kiełbasę w cienkie plastry.

Krok 3
Wymieszaj śmietanę z jajami i Fixem Spaghetti Carbonara Knorr, dopraw pieprzem.

Krok 4
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym bułka tartą, ułóż połowę ziemniaków. Posyp startym serem i przyprawami, dodaj kiełbasę. Dopraw pieprzem. Następnie ponownie ułóż ziemniaki i kiełbasę.

Krok 5
Posyp serem i polej śmietaną zmieszaną wcześniej z jajami.

Krok 6
Zapiekaj potrawę w dobrze nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Zapiekankę uniwersalną podawaj z sezonową surówką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej