
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
150 mililitrów
200 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
2 pęczki
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
5 plastrów
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź, a następnie przeciśnij przez praskę. Dodaj kwaśną śmietanę, margarynę i dopraw do smaku. Wymieszaj dokładnie na jednolite puree.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku ze śmietaną 36% i szklanką wody. Zagotuj i wystudź. Po tym czasie wbij jajka i dokładnie rozmieszaj.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz czosnek i pokrojoną w paski szynkę. Następnie dodaj szpinak i odsączone mięso tuńczyka. Całość połącz z serowym sosem.
Krok 4
Naczynie żaroodporne natłuść i przełóż do niego przygotowany farsz.
Krok 5
Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym puree. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 35 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej