Zapiekane ziemniaki serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

62

696 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

927 osób wydrukowało

Pobierz pdf

914 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

100 mililitrów

250 mililitrów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo. Wystudź i przekrój na połówki.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną.

Krok 3

Połówki ziemniaków ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Całość zalej przygotowanym płynem, a wierzch ziemniaków posyp startym serem.

Krok 5

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Wyjmij i posyp posiekaną natką. Podawaj jako dodatek do dań gorących.

2

Opinie o przepisie

  • Danuta  Obiedzinska

    Danuta Obiedzinska

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Werner

    Agata Werner

    Palce lizać. Ja dodałam odrobinę rozmarynu

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane ziemniaki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane ziemniaki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane ziemniaki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane ziemniaki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane ziemniaki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane ziemniaki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane ziemniaki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej