Kurczak z cytrusami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cytrusami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 litr

125 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i umyj mięso. Obierz marchew, posiekaj jedną cebulę. Seler naciowy obierz z łodyg. Włóż wszystko do garnka, dolej wodę i dodaj 2 łyżki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Gotuj na średnim ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut. Odstaw, żeby ostygło.

Kurczak z cytrusami - Krok 1

Krok 2

Pokrój wystudzoną pierś z kurczaka w małe kostki.

Kurczak z cytrusami - Krok 2

Krok 3

Obierz cytrusy ze skórki i błonek.

Kurczak z cytrusami - Krok 3

Krok 4

Ułóż w salaterce rukolę, rozłóż na niej owoce. Następnie połóż kawałki kurczaka.

Kurczak z cytrusami - Krok 4

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej sałatkę.

Kurczak z cytrusami - Krok 5

Krok 6

Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Sałatkę podawaj udekorowaną plasterkami cebuli.

Kurczak z cytrusami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po toskańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z cytrusamiKurczak z cytrusami

Oczyść i umyj mięso. Obierz marchew, posiekaj jedną cebulę. Seler naciowy obierz z łodyg. Włóż wszystko do garnka, dolej wodę i dodaj 2 łyżki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Gotuj na średnim ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut. Odstaw, żeby ostygło.