Kurczak z cytrusami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cytrusami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 litr

125 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i umyj mięso. Obierz marchew, posiekaj jedną cebulę. Seler naciowy obierz z łodyg. Włóż wszystko do garnka, dolej wodę i dodaj 2 łyżki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Gotuj na średnim ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut. Odstaw, żeby ostygło.

Kurczak z cytrusami - Krok 1

Krok 2

Pokrój wystudzoną pierś z kurczaka w małe kostki.

Kurczak z cytrusami - Krok 2

Krok 3

Obierz cytrusy ze skórki i błonek.

Kurczak z cytrusami - Krok 3

Krok 4

Ułóż w salaterce rukolę, rozłóż na niej owoce. Następnie połóż kawałki kurczaka.

Kurczak z cytrusami - Krok 4

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej sałatkę.

Kurczak z cytrusami - Krok 5

Krok 6

Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Sałatkę podawaj udekorowaną plasterkami cebuli.

Kurczak z cytrusami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cytrusami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z cytrusamiKurczak z cytrusami

Oczyść i umyj mięso. Obierz marchew, posiekaj jedną cebulę. Seler naciowy obierz z łodyg. Włóż wszystko do garnka, dolej wodę i dodaj 2 łyżki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Gotuj na średnim ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut. Odstaw, żeby ostygło.