
Składniki
750 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 litr
125 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i umyj mięso. Obierz marchew, posiekaj jedną cebulę. Seler naciowy obierz z łodyg. Włóż wszystko do garnka, dolej wodę i dodaj 2 łyżki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Gotuj na średnim ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut. Odstaw, żeby ostygło.

Krok 2
Pokrój wystudzoną pierś z kurczaka w małe kostki.

Krok 3
Obierz cytrusy ze skórki i błonek.

Krok 4
Ułóż w salaterce rukolę, rozłóż na niej owoce. Następnie połóż kawałki kurczaka.

Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej sałatkę.

Krok 6
Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Sałatkę podawaj udekorowaną plasterkami cebuli.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej