
Składniki
750 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 litr
125 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i umyj mięso. Obierz marchew, posiekaj jedną cebulę. Seler naciowy obierz z łodyg. Włóż wszystko do garnka, dolej wodę i dodaj 2 łyżki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Gotuj na średnim ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut. Odstaw, żeby ostygło.

Krok 2
Pokrój wystudzoną pierś z kurczaka w małe kostki.

Krok 3
Obierz cytrusy ze skórki i błonek.

Krok 4
Ułóż w salaterce rukolę, rozłóż na niej owoce. Następnie połóż kawałki kurczaka.

Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej sałatkę.

Krok 6
Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Sałatkę podawaj udekorowaną plasterkami cebuli.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej