
Składniki
750 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 litr
125 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i umyj mięso. Obierz marchew, posiekaj jedną cebulę. Seler naciowy obierz z łodyg. Włóż wszystko do garnka, dolej wodę i dodaj 2 łyżki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Gotuj na średnim ogniu. Gdy dojdzie do wrzenia zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut. Odstaw, żeby ostygło.

Krok 2
Pokrój wystudzoną pierś z kurczaka w małe kostki.

Krok 3
Obierz cytrusy ze skórki i błonek.

Krok 4
Ułóż w salaterce rukolę, rozłóż na niej owoce. Następnie połóż kawałki kurczaka.

Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy paprykowo – ziołowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej sałatkę.

Krok 6
Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Sałatkę podawaj udekorowaną plasterkami cebuli.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej