Zupa pieczarkowa z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

271 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 mililitrów

0.5 pęczka

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 500 ml lekko osolonej wody. Dodaj świeży tymianek i piersi z kurczaka. Gotuj na niewielkim ogniu około 15 minut.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie odcedź mięso. Kiedy ostygnie, porwij je palcami na cienkie włókna.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj ze śmietanką.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Wlej do mięsnego wywaru. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj do zupy z powrotem mięso oraz posiekaną natkę pietruszki i margarynę. Ponownie zagotuj i natychmiast podawaj.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kremowa zupa pieczarkowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowa z kurczakiemZupa pieczarkowa z kurczakiem

Pieczarkowa to jedna z najpopularniejszych polskich zup. Podawana klasycznie z łazankami, makaronem czy lanym ciastem, zyska zupełnie nową formę, jeśli zaserwujesz ją z kurczakiem. Kawałki białego, delikatnego mięsa, doskonale będą komponowały się z aksamitną, kremową zupą. Na początek włóż kurczaka do gotującej się wody, a kiedy będzie gotowy i lekko wystygnie, podziel go na mniejsze kawałki. Na mięsnym bulionie ugotuj zupę pieczarkową z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Jeśli chcesz, by była bardziej wyrazista, dopraw ją – do zupy grzybowej pasować będzie majeranek albo czarny pieprz. Tego typu potrawy bardzo dobrze nadają się do podania w wydrążonym i opieczonym bochenku chleba. Wybierz taki sposób, jeśli planujesz serwować zupę pieczarkową na uroczystym obiedzie lub przyjęciu. Jeśli podasz ją klasycznie w głębokim talerzu, dodaj do niej groszek ptysiowy lub grzanki, a każdą porcję udekoruj kleksem śmietany. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to danie przy najbliższej okazji!