
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
500 mililitrów
0.5 pęczka
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 500 ml lekko osolonej wody. Dodaj świeży tymianek i piersi z kurczaka. Gotuj na niewielkim ogniu około 15 minut.

Krok 2
Po tym czasie odcedź mięso. Kiedy ostygnie, porwij je palcami na cienkie włókna.

Krok 3
Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj ze śmietanką.

Krok 4
Wlej do mięsnego wywaru. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Krok 5
Na końcu dodaj do zupy z powrotem mięso oraz posiekaną natkę pietruszki i margarynę. Ponownie zagotuj i natychmiast podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pieczarkowa z kurczakiem
Pieczarkowa to jedna z najpopularniejszych polskich zup. Podawana klasycznie z łazankami, makaronem czy lanym ciastem, zyska zupełnie nową formę, jeśli zaserwujesz ją z kurczakiem. Kawałki białego, delikatnego mięsa, doskonale będą komponowały się z aksamitną, kremową zupą. Na początek włóż kurczaka do gotującej się wody, a kiedy będzie gotowy i lekko wystygnie, podziel go na mniejsze kawałki. Na mięsnym bulionie ugotuj zupę pieczarkową z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Jeśli chcesz, by była bardziej wyrazista, dopraw ją – do zupy grzybowej pasować będzie majeranek albo czarny pieprz. Tego typu potrawy bardzo dobrze nadają się do podania w wydrążonym i opieczonym bochenku chleba. Wybierz taki sposób, jeśli planujesz serwować zupę pieczarkową na uroczystym obiedzie lub przyjęciu. Jeśli podasz ją klasycznie w głębokim talerzu, dodaj do niej groszek ptysiowy lub grzanki, a każdą porcję udekoruj kleksem śmietany. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to danie przy najbliższej okazji!