Zupa pieczarkowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
453 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

305 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

500 mililitrów

0.5 pęczka

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 500 ml lekko osolonej wody. Dodaj świeży tymianek i piersi z kurczaka. Gotuj na niewielkim ogniu około 15 minut.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie odcedź mięso. Kiedy ostygnie, porwij je palcami na cienkie włókna.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr wymieszaj ze śmietanką.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Wlej do mięsnego wywaru. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj do zupy z powrotem mięso oraz posiekaną natkę pietruszki i margarynę. Ponownie zagotuj i natychmiast podawaj.

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowa z kurczakiemZupa pieczarkowa z kurczakiem

Pieczarkowa to jedna z najpopularniejszych polskich zup. Podawana klasycznie z łazankami, makaronem czy lanym ciastem, zyska zupełnie nową formę, jeśli zaserwujesz ją z kurczakiem. Kawałki białego, delikatnego mięsa, doskonale będą komponowały się z aksamitną, kremową zupą. Na początek włóż kurczaka do gotującej się wody, a kiedy będzie gotowy i lekko wystygnie, podziel go na mniejsze kawałki. Na mięsnym bulionie ugotuj zupę pieczarkową z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Jeśli chcesz, by była bardziej wyrazista, dopraw ją – do zupy grzybowej pasować będzie majeranek albo czarny pieprz. Tego typu potrawy bardzo dobrze nadają się do podania w wydrążonym i opieczonym bochenku chleba. Wybierz taki sposób, jeśli planujesz serwować zupę pieczarkową na uroczystym obiedzie lub przyjęciu. Jeśli podasz ją klasycznie w głębokim talerzu, dodaj do niej groszek ptysiowy lub grzanki, a każdą porcję udekoruj kleksem śmietany. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to danie przy najbliższej okazji!