Zupa grzybowa a la flaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa a la flaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

6

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

3 ziarna

1 sztuka

3 ziarna

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i przekrój na połowy. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz i pokrój w paski.

Krok 2

Wszystkie warzywa zalej wodą, dodaj margarynę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.

Krok 3

czyszczone boczniaki pokrój w paski, dodaj do wywaru i gotuj 20 minut.

Krok 4

Mąkę rozprowadź w kilku łyżkach wody i dodaj do zupy. Ciągle mieszając gotuj do czasu, gdy zupa zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jaja faszerowane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej