
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
3 ziarna
1 sztuka
3 ziarna
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i przekrój na połowy. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz i pokrój w paski.
Krok 2
Wszystkie warzywa zalej wodą, dodaj margarynę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.
Krok 3
czyszczone boczniaki pokrój w paski, dodaj do wywaru i gotuj 20 minut.
Krok 4
Mąkę rozprowadź w kilku łyżkach wody i dodaj do zupy. Ciągle mieszając gotuj do czasu, gdy zupa zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej