
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
3 ziarna
1 sztuka
3 ziarna
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i przekrój na połowy. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz i pokrój w paski.
Krok 2
Wszystkie warzywa zalej wodą, dodaj margarynę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.
Krok 3
czyszczone boczniaki pokrój w paski, dodaj do wywaru i gotuj 20 minut.
Krok 4
Mąkę rozprowadź w kilku łyżkach wody i dodaj do zupy. Ciągle mieszając gotuj do czasu, gdy zupa zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej