Zupa grzybowa a la flaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa a la flaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

3 ziarna

1 sztuka

3 ziarna

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i przekrój na połowy. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz i pokrój w paski.

Krok 2

Wszystkie warzywa zalej wodą, dodaj margarynę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.

Krok 3

czyszczone boczniaki pokrój w paski, dodaj do wywaru i gotuj 20 minut.

Krok 4

Mąkę rozprowadź w kilku łyżkach wody i dodaj do zupy. Ciągle mieszając gotuj do czasu, gdy zupa zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej