Zupa grzybowa a la flaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa a la flaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

3 ziarna

1 sztuka

3 ziarna

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i przekrój na połowy. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz i pokrój w paski.

Krok 2

Wszystkie warzywa zalej wodą, dodaj margarynę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.

Krok 3

czyszczone boczniaki pokrój w paski, dodaj do wywaru i gotuj 20 minut.

Krok 4

Mąkę rozprowadź w kilku łyżkach wody i dodaj do zupy. Ciągle mieszając gotuj do czasu, gdy zupa zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej