
Składniki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z warzyw: umyj, obierz, włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie.

Krok 2
Dodaj niewielką ilość pieprzu i cukru.

Krok 3
Grzyby umyj, ugotuj i pokrój bardzo drobno. Następnie dodaj do wywaru z warzyw.

Krok 4
Z mąki i śmietany przygotuj podprawę do zupy.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej