Zupa grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z warzyw: umyj, obierz, włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie.

Zupa grzybowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj niewielką ilość pieprzu i cukru.

Zupa grzybowa - Krok 2

Krok 3

Grzyby umyj, ugotuj i pokrój bardzo drobno. Następnie dodaj do wywaru z warzyw.

Zupa grzybowa - Krok 3

Krok 4

Z mąki i śmietany przygotuj podprawę do zupy.

Zupa grzybowa - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowaZupa grzybowa

Przygotuj wywar z warzyw: umyj, obierz, włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie.