Zupa grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z warzyw: umyj, obierz, włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie.

Zupa grzybowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj niewielką ilość pieprzu i cukru.

Zupa grzybowa - Krok 2

Krok 3

Grzyby umyj, ugotuj i pokrój bardzo drobno. Następnie dodaj do wywaru z warzyw.

Zupa grzybowa - Krok 3

Krok 4

Z mąki i śmietany przygotuj podprawę do zupy.

Zupa grzybowa - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej