Składniki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z warzyw: umyj, obierz, włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie.
Krok 2
Dodaj niewielką ilość pieprzu i cukru.
Krok 3
Grzyby umyj, ugotuj i pokrój bardzo drobno. Następnie dodaj do wywaru z warzyw.
Krok 4
Z mąki i śmietany przygotuj podprawę do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Grzybowa po męsku
60 min.
łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej