Zupa grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

20 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z warzyw: umyj, obierz, włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie.

Zupa grzybowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj niewielką ilość pieprzu i cukru.

Zupa grzybowa - Krok 2

Krok 3

Grzyby umyj, ugotuj i pokrój bardzo drobno. Następnie dodaj do wywaru z warzyw.

Zupa grzybowa - Krok 3

Krok 4

Z mąki i śmietany przygotuj podprawę do zupy.

Zupa grzybowa - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowaZupa grzybowa

Przygotuj wywar z warzyw: umyj, obierz, włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie.