
Składniki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z warzyw: umyj, obierz, włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie.

Krok 2
Dodaj niewielką ilość pieprzu i cukru.

Krok 3
Grzyby umyj, ugotuj i pokrój bardzo drobno. Następnie dodaj do wywaru z warzyw.

Krok 4
Z mąki i śmietany przygotuj podprawę do zupy.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej