Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
10 plastrów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 pęczka
0.5 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.
Krok 2
Przyprawę Naturalnie Smaczne Spaghetti Carbonara Knorr wymieszaj z olejem, łyżką wody, majerankiem i natrzyj nim mięso.
Krok 3
Każdy kawałek mięsa owiń w dwa plastry wędzonego boczku.
Krok 4
Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.
Krok 5
Ogórki obierz i bez końcówek pokrój w cienkie plastry.
Krok 6
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny. Następnie połącz wszystko z ogórkiem i posiekanym koperkiem, aby powstała klasyczna mizeria.
Krok 7
Usmażonego kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek i połóż na talerzu. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i mizerią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej