Kurczak w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

10 plastrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Kurczak w boczku - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Naturalnie Smaczne Spaghetti Carbonara Knorr wymieszaj z olejem, łyżką wody, majerankiem i natrzyj nim mięso.

Kurczak w boczku - Krok 2

Krok 3

Każdy kawałek mięsa owiń w dwa plastry wędzonego boczku.

Kurczak w boczku - Krok 3

Krok 4

Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Kurczak w boczku - Krok 4

Krok 5

Ogórki obierz i bez końcówek pokrój w cienkie plastry.

Kurczak w boczku - Krok 5

Krok 6

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny. Następnie połącz wszystko z ogórkiem i posiekanym koperkiem, aby powstała klasyczna mizeria.

Kurczak w boczku - Krok 6

Krok 7

Usmażonego kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek i połóż na talerzu. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i mizerią.

Kurczak w boczku - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w boczkuKurczak w boczku

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.