Kurczak w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

10 plastrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Kurczak w boczku - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Naturalnie Smaczne Spaghetti Carbonara Knorr wymieszaj z olejem, łyżką wody, majerankiem i natrzyj nim mięso.

Kurczak w boczku - Krok 2

Krok 3

Każdy kawałek mięsa owiń w dwa plastry wędzonego boczku.

Kurczak w boczku - Krok 3

Krok 4

Smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Kurczak w boczku - Krok 4

Krok 5

Ogórki obierz i bez końcówek pokrój w cienkie plastry.

Kurczak w boczku - Krok 5

Krok 6

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny. Następnie połącz wszystko z ogórkiem i posiekanym koperkiem, aby powstała klasyczna mizeria.

Kurczak w boczku - Krok 6

Krok 7

Usmażonego kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek i połóż na talerzu. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i mizerią.

Kurczak w boczku - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w mulligatawny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w boczkuKurczak w boczku

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.