Danie z Woka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z Woka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
476 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na paski i wrzuć na rozgrzaną oliwę w woku.

Danie z Woka - Krok 1

Krok 2

Czosnek posiekaj, cebulę, marchew i cukinię pokrój w paski. Kukurydzę odsącz.

Danie z Woka - Krok 2

Krok 3

Podsmaż mięso cały czas mieszając, po czym dorzuć posiekane wszystkie warzywa. Smaż, aż kurczak i warzywa będą miękkie.

Danie z Woka - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i sosem sojowym.

Danie z Woka - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn na patelnię, dokładnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj.

Danie z Woka - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Gabriela Wasilewska

    Gabriela Wasilewska , 24.10.2019

    Przepyszne ;) Stwierdziłam że jest tyle warzyw, że podałam danie bez ryżu, makaronu itp.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z Woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z Woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z Woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z Woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z Woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z Woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z Woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z Woka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki z łososiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Danie z WokaDanie z Woka

Dzięki wokowi możesz usmażyć warzywa i mięso bez konieczności użycia dużej ilości tłuszczu. Przyrządzana w tym naczyniu potrawa z drobiem, za sprawą przypraw i dodatku sosu sojowego jest wyrazista i ma orientalny charakter. Do przygotowania dania z woka potrzebujesz filetów z kurczaka, cukinii, cebuli, kukurydzy z puszki i marchewki. Najpierw smaży się mięso, a następnie dodaje do niego warzywa i zalewę na bazie sosu sojowego. Uzupełnieniem tego rodzaju dania może być ryż, chiński makaron, komosa ryżowa lub białe chrupkie pieczywo. Potrawa dobrze smakuje posypana posiekaną zieloną cebulką, prażonym sezamem lub orzechami nerkowca. Serwuj ją na obiad lub ciepłą kolację. Podawaj danie z woka ze świeżymi warzywami, np. sałatką z ogórka lub kapusty pekińskiej. Jeśli chcesz urozmaicić tę mięsno-warzywną kompozycję, dodaj do niej groszek cukrowy, fasolkę szparagową lub pieczarki. Lubisz pikantne potrawy? W takim razie dopraw całość odrobiną chili. Wypróbuj przepis i sprawdź, jak smakuje to danie inspirowane orientalną kuchnią.