Kiełbaski w cytrynkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w cytrynkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 sztuki

null

null

2 sztuki

null

null

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozkrój na połówki. Usuń gniazda nasienne i środki wysmaruj przecierem pomidorowym zmieszanym z olejem.

Krok 2

wyszoruj, pokrój w cienkie pół plasterki, wymieszaj razem z obranym i pokrojonym w kawałki jabłkiem.

Krok 3

Kiełbaskę posiekaj w skośne plasterki i układaj naprzemiennie z farszem warzywnym w wydrążonych papryczkach.

Krok 4

Oprósz solą, pieprzem i grilluj na kawałku folii aluminiowej przez 25 minut, do momentu gdy papryki będą miękkie. Udekoruj talarkami cytryny i posiekanym rozmarynem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej