Kiełbaski w cytrynkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w cytrynkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 sztuki

null

null

2 sztuki

null

null

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozkrój na połówki. Usuń gniazda nasienne i środki wysmaruj przecierem pomidorowym zmieszanym z olejem.

Krok 2

wyszoruj, pokrój w cienkie pół plasterki, wymieszaj razem z obranym i pokrojonym w kawałki jabłkiem.

Krok 3

Kiełbaskę posiekaj w skośne plasterki i układaj naprzemiennie z farszem warzywnym w wydrążonych papryczkach.

Krok 4

Oprósz solą, pieprzem i grilluj na kawałku folii aluminiowej przez 25 minut, do momentu gdy papryki będą miękkie. Udekoruj talarkami cytryny i posiekanym rozmarynem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dyniowe ciastka francuskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej