
Składniki
5 łyżek
0.5 sztuki
null
null
2 sztuki
null
null
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, osusz i rozkrój na połówki. Usuń gniazda nasienne i środki wysmaruj przecierem pomidorowym zmieszanym z olejem.
Krok 2
wyszoruj, pokrój w cienkie pół plasterki, wymieszaj razem z obranym i pokrojonym w kawałki jabłkiem.
Krok 3
Kiełbaskę posiekaj w skośne plasterki i układaj naprzemiennie z farszem warzywnym w wydrążonych papryczkach.
Krok 4
Oprósz solą, pieprzem i grilluj na kawałku folii aluminiowej przez 25 minut, do momentu gdy papryki będą miękkie. Udekoruj talarkami cytryny i posiekanym rozmarynem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej