Kiełbaski w cytrynkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w cytrynkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 sztuki

null

null

2 sztuki

null

null

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozkrój na połówki. Usuń gniazda nasienne i środki wysmaruj przecierem pomidorowym zmieszanym z olejem.

Krok 2

wyszoruj, pokrój w cienkie pół plasterki, wymieszaj razem z obranym i pokrojonym w kawałki jabłkiem.

Krok 3

Kiełbaskę posiekaj w skośne plasterki i układaj naprzemiennie z farszem warzywnym w wydrążonych papryczkach.

Krok 4

Oprósz solą, pieprzem i grilluj na kawałku folii aluminiowej przez 25 minut, do momentu gdy papryki będą miękkie. Udekoruj talarkami cytryny i posiekanym rozmarynem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w cytrynkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej