Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

16 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą rybę marynujemy w przyprawie Knorr z dodatkiem mini kostki bazyliowej i drobno posiekanego rozmarynu. Plasterki boczku rozkładamy nakładając je jeden na drugi w formie czworokątów 2x2, układamy na nich rybę i zawijamy pomagając sobie nożem. Zawiniętą w boczek rybę zrumieniamy z obu stron na patelni. Następnie umieszczamy ją w nagrzanym do 200 stopni piekarniku i pieczemy przez ok. 12 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos: majonez mieszamy z sokiem z jednej cytryny, doprawiamy pieprzem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i brokułami..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej