Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

16 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą rybę marynujemy w przyprawie Knorr z dodatkiem mini kostki bazyliowej i drobno posiekanego rozmarynu. Plasterki boczku rozkładamy nakładając je jeden na drugi w formie czworokątów 2x2, układamy na nich rybę i zawijamy pomagając sobie nożem. Zawiniętą w boczek rybę zrumieniamy z obu stron na patelni. Następnie umieszczamy ją w nagrzanym do 200 stopni piekarniku i pieczemy przez ok. 12 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos: majonez mieszamy z sokiem z jednej cytryny, doprawiamy pieprzem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i brokułami..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej