Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

16 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą rybę marynujemy w przyprawie Knorr z dodatkiem mini kostki bazyliowej i drobno posiekanego rozmarynu. Plasterki boczku rozkładamy nakładając je jeden na drugi w formie czworokątów 2x2, układamy na nich rybę i zawijamy pomagając sobie nożem. Zawiniętą w boczek rybę zrumieniamy z obu stron na patelni. Następnie umieszczamy ją w nagrzanym do 200 stopni piekarniku i pieczemy przez ok. 12 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos: majonez mieszamy z sokiem z jednej cytryny, doprawiamy pieprzem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i brokułami..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona karkówka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej