Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

16 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą rybę marynujemy w przyprawie Knorr z dodatkiem mini kostki bazyliowej i drobno posiekanego rozmarynu. Plasterki boczku rozkładamy nakładając je jeden na drugi w formie czworokątów 2x2, układamy na nich rybę i zawijamy pomagając sobie nożem. Zawiniętą w boczek rybę zrumieniamy z obu stron na patelni. Następnie umieszczamy ją w nagrzanym do 200 stopni piekarniku i pieczemy przez ok. 12 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos: majonez mieszamy z sokiem z jednej cytryny, doprawiamy pieprzem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i brokułami..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej