Królik pieczony w winie - Zobacz na przepisy.pl pixel

Królik pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
42 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

null szczypt

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

3 łyżki

200 gramów

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z królika starannie umyj i naszpikuj słoniną.

Krok 2

Kawałki mięsa ułóż w naczyniu, zalej winem zmieszanym z taką samą ilością wody i przyprawami. Odstaw na 24 godziny.

Krok 3

Po tym czasie wyjmij królika, posmaruj tłuszczem i piecz w piekarniku 45 minut. Co pewien czas polewaj powstałym tłuszczem.

Krok 4

Marynatę wlej do rondla i gotuj tak długo, gdy połowa odparuje. Następnie wlej śmietanę i zagotuj królika wyjmij na półmisek i podawaj z przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciabatta z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej