
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
null szczypt
0.5 szklanki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
3 łyżki
200 gramów
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z królika starannie umyj i naszpikuj słoniną.
Krok 2
Kawałki mięsa ułóż w naczyniu, zalej winem zmieszanym z taką samą ilością wody i przyprawami. Odstaw na 24 godziny.
Krok 3
Po tym czasie wyjmij królika, posmaruj tłuszczem i piecz w piekarniku 45 minut. Co pewien czas polewaj powstałym tłuszczem.
Krok 4
Marynatę wlej do rondla i gotuj tak długo, gdy połowa odparuje. Następnie wlej śmietanę i zagotuj królika wyjmij na półmisek i podawaj z przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej