Królik pieczony w winie - Zobacz na przepisy.pl pixel

Królik pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

42 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

null szczypt

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

3 łyżki

200 gramów

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z królika starannie umyj i naszpikuj słoniną.

Krok 2

Kawałki mięsa ułóż w naczyniu, zalej winem zmieszanym z taką samą ilością wody i przyprawami. Odstaw na 24 godziny.

Krok 3

Po tym czasie wyjmij królika, posmaruj tłuszczem i piecz w piekarniku 45 minut. Co pewien czas polewaj powstałym tłuszczem.

Krok 4

Marynatę wlej do rondla i gotuj tak długo, gdy połowa odparuje. Następnie wlej śmietanę i zagotuj królika wyjmij na półmisek i podawaj z przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królik pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej