
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz pokrój w 2 cm kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie plastry, a chilli i kokosa posiekaj.
Krok 3
Ziemniaki włóż na patelnię, dodaj cebulę i podsmaż.
Krok 4
Wlej bulion, dodaj chili, kokosa, sól i pieprz. Mieszając zagotuj bulion.
Krok 5
Zmniejsz temperaturę i gotuj około 20 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Dopraw do smaku. Posyp posiekaną kolendrą lub bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej