Ziemniaki w kremie kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w kremie kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1.5 szklanki

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz pokrój w 2 cm kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w cienkie plastry, a chilli i kokosa posiekaj.

Krok 3

Ziemniaki włóż na patelnię, dodaj cebulę i podsmaż.

Krok 4

Wlej bulion, dodaj chili, kokosa, sól i pieprz. Mieszając zagotuj bulion.

Krok 5

Zmniejsz temperaturę i gotuj około 20 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Dopraw do smaku. Posyp posiekaną kolendrą lub bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej