
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz pokrój w 2 cm kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie plastry, a chilli i kokosa posiekaj.
Krok 3
Ziemniaki włóż na patelnię, dodaj cebulę i podsmaż.
Krok 4
Wlej bulion, dodaj chili, kokosa, sól i pieprz. Mieszając zagotuj bulion.
Krok 5
Zmniejsz temperaturę i gotuj około 20 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Dopraw do smaku. Posyp posiekaną kolendrą lub bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























