
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz pokrój w 2 cm kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie plastry, a chilli i kokosa posiekaj.
Krok 3
Ziemniaki włóż na patelnię, dodaj cebulę i podsmaż.
Krok 4
Wlej bulion, dodaj chili, kokosa, sól i pieprz. Mieszając zagotuj bulion.
Krok 5
Zmniejsz temperaturę i gotuj około 20 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Dopraw do smaku. Posyp posiekaną kolendrą lub bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej