Ziemniaki w kremie kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w kremie kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1.5 szklanki

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz pokrój w 2 cm kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w cienkie plastry, a chilli i kokosa posiekaj.

Krok 3

Ziemniaki włóż na patelnię, dodaj cebulę i podsmaż.

Krok 4

Wlej bulion, dodaj chili, kokosa, sól i pieprz. Mieszając zagotuj bulion.

Krok 5

Zmniejsz temperaturę i gotuj około 20 minut do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Dopraw do smaku. Posyp posiekaną kolendrą lub bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w kremie kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Słodko-kwaśna paella
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej