Spaghetti Bella notte przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Bella notte

Autor: Roni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 słoik

0.5 grama

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

200 gramów

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zmielic. Połączyć z oregano, bazylią, cebulką porojina w kostkę, solą, pieprzem, jajkiem i bułka tarta. Zrobić malutkie, okrągłe kotleciki.

Krok 2

Na oliwie z oliwek - podsmażyć cebulę, marchew i seler pokrojone w kostkę (ok 1min.). Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć (30s).

Krok 3

Dodać kulki mięsne i chwilę podsmażyć żeby się lekko spiekły, ale żeby warzywa nie uległy spaleniu.

Krok 4

Dodać zmazdzone goździki i podlać winem.

Krok 5

Kiedy wino odparuje dodać pomidory. Dusić ok 30 minut. Dodać przyprawy tj. Oregano, bazylię, sól.

Krok 6

Ugotować makaron. Podawać z twardym serem długo dojrzewającym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej