Spaghetti Bella notte przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Bella notte

Autor: Roni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 słoik

0.5 grama

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

200 gramów

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zmielic. Połączyć z oregano, bazylią, cebulką porojina w kostkę, solą, pieprzem, jajkiem i bułka tarta. Zrobić malutkie, okrągłe kotleciki.

Krok 2

Na oliwie z oliwek - podsmażyć cebulę, marchew i seler pokrojone w kostkę (ok 1min.). Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć (30s).

Krok 3

Dodać kulki mięsne i chwilę podsmażyć żeby się lekko spiekły, ale żeby warzywa nie uległy spaleniu.

Krok 4

Dodać zmazdzone goździki i podlać winem.

Krok 5

Kiedy wino odparuje dodać pomidory. Dusić ok 30 minut. Dodać przyprawy tj. Oregano, bazylię, sól.

Krok 6

Ugotować makaron. Podawać z twardym serem długo dojrzewającym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Bella notte  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej