Dorsz pieczony z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

50 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żaroodporne naczynie wyłóż folią aluminiową, lekko ją natłuść i ułóż filety z dorsza.

Krok 2

Białe części dymki posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Filety skrop sosem sojowym, olejem i winem, oprósz solą. Posyp posiekaną w paski białą częścią dymki i posiekanym imbirem.

Krok 4

Zawiń je szczelnie, ale niezbyt ciasno w folię i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Zieloną część dymki posiekaj.

Krok 6

Folią rozwiń, ryby przełóż na talerz i udekoruj zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kołduny Podlaskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej