Dorsz pieczony z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

50 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żaroodporne naczynie wyłóż folią aluminiową, lekko ją natłuść i ułóż filety z dorsza.

Krok 2

Białe części dymki posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Filety skrop sosem sojowym, olejem i winem, oprósz solą. Posyp posiekaną w paski białą częścią dymki i posiekanym imbirem.

Krok 4

Zawiń je szczelnie, ale niezbyt ciasno w folię i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Zieloną część dymki posiekaj.

Krok 6

Folią rozwiń, ryby przełóż na talerz i udekoruj zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po hawajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej