
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
50 dekagramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żaroodporne naczynie wyłóż folią aluminiową, lekko ją natłuść i ułóż filety z dorsza.
Krok 2
Białe części dymki posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 3
Filety skrop sosem sojowym, olejem i winem, oprósz solą. Posyp posiekaną w paski białą częścią dymki i posiekanym imbirem.
Krok 4
Zawiń je szczelnie, ale niezbyt ciasno w folię i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Zieloną część dymki posiekaj.
Krok 6
Folią rozwiń, ryby przełóż na talerz i udekoruj zieloną częścią dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej