Dorsz pieczony z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

50 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żaroodporne naczynie wyłóż folią aluminiową, lekko ją natłuść i ułóż filety z dorsza.

Krok 2

Białe części dymki posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Filety skrop sosem sojowym, olejem i winem, oprósz solą. Posyp posiekaną w paski białą częścią dymki i posiekanym imbirem.

Krok 4

Zawiń je szczelnie, ale niezbyt ciasno w folię i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Zieloną część dymki posiekaj.

Krok 6

Folią rozwiń, ryby przełóż na talerz i udekoruj zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z pomidorów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej