
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
50 dekagramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żaroodporne naczynie wyłóż folią aluminiową, lekko ją natłuść i ułóż filety z dorsza.
Krok 2
Białe części dymki posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 3
Filety skrop sosem sojowym, olejem i winem, oprósz solą. Posyp posiekaną w paski białą częścią dymki i posiekanym imbirem.
Krok 4
Zawiń je szczelnie, ale niezbyt ciasno w folię i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Zieloną część dymki posiekaj.
Krok 6
Folią rozwiń, ryby przełóż na talerz i udekoruj zieloną częścią dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej