Dorsz pieczony z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony z imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

50 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żaroodporne naczynie wyłóż folią aluminiową, lekko ją natłuść i ułóż filety z dorsza.

Krok 2

Białe części dymki posiekaj. Imbir zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 3

Filety skrop sosem sojowym, olejem i winem, oprósz solą. Posyp posiekaną w paski białą częścią dymki i posiekanym imbirem.

Krok 4

Zawiń je szczelnie, ale niezbyt ciasno w folię i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Zieloną część dymki posiekaj.

Krok 6

Folią rozwiń, ryby przełóż na talerz i udekoruj zieloną częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki makaron serowy
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej