Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.

Krok 3

Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej