PRZEPISY.PL
Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - autor: Bernadetta

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną

  • 15
  • 1
  • Łatwe
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • wątróbka gęsia10 dkg
  • cebula1 szt
  • mąka pszenna
  • margaryna1 łyżka
  • sól do smaku1 szt
  • pieprz1 szt
  • Krok 1

    Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.
  • Krok 2

    Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.
  • Krok 3

    Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

156
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
558
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
974
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
262
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe