
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.
Krok 2
Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.
Krok 3
Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej