Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.

Krok 3

Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Koktajlowe rożki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej