Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.

Krok 3

Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej