PRZEPISY.PL
Fasolka po bretońsku - autor: Kuba
Autor: Kuba

Fasolka po bretońsku

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • fasola jaś 500 gr
  • cebula2 szt
  • laska kiełbasy 2 szt
  • koncentrat pomidorowy300 gr
  • ząbek czosnku3 szt
  • Krok 1

    Fasolę namaczamy 12 godzin, a następnie gotujemy około godzinę w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych.
  • Krok 2

    Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy. W trakcie smażenia dodajemy posiekaną cebulę z czosnkiem.
  • Krok 3

    Kiełbasę z cebulą dodajemy do fasolki. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie całość mieszamy.
  • Krok 4

    Doprawiamy do smaku Delikatem. Smacznego!

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

25
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
146
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
888
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe