Włoska zupa z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska zupa z soczewicy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
372 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

500 mililitrów

1 sztuka

300 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój marchew, cebulę i cukinię w małą kostkę.

Krok 2

Podgrzej olej i smaż marchewkę, następnie cebulę, cukinię i przeciśnięty czosnek. Po smażeniu odłóż cukinię na bok.

Krok 3

Wlej wodę, dodaj pomidory, przyprawy Knorr oraz kostkę Knorr.

Krok 4

Wsyp soczewicę i gotuj wszystko razem powoli pod przykryciem ok 10-15 minut.

Krok 5

Jak soczewica będzie miękka, dodaj cukinie oraz porwane listki jarmużu. Gotuj jeszcze 5 minut. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę możesz również podać z startym parmezanem.

1

Opinie o przepisie

  • Marlena  Kiełek

    Marlena Kiełek , 27.02.2020

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska zupa z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie Fondue
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska zupa z soczewicyWłoska zupa z soczewicy

Zupę grochową wszyscy znamy, ale nie zapominajmy o innych roślinach strączkowych! Włoska zupa z soczewicy to smaczny pomysł na codzienny obiad. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu oraz pozwala w prosty sposób wprowadzić soczewicę do tygodniowego menu.

Dla kogo?

Dla wszystkich entuzjastów zup. Włoska zupa z soczewicy sprawdzi się w każdym domu.

Na jaką okazję?

Zupa soczewicowa będzie idealna na codzienne pierwsze danie. Składa się z niewielu składników, a jej przygotowanie nie zajmie dużo czasu.

Czy wiesz, że?

Jarmuż to warzywo z rodziny kapustowatych, cieszące się coraz większą popularnością. Jest słynny jako składnik koktajli, ale pasuje też do wielu innych dań. W zupie smakuje równie dobrze.

Dla urozmaicenia: 

Chcesz jeszcze bardziej wyostrzyć smak zupy? Posyp ją startym parmezanem.