Potrawka w szwajcarkim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka w szwajcarkim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

467 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

359 osób wydrukowało

Pobierz pdf

502 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, pieczarki oraz cukinię. Całość zalej śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Potrawkę gotuj na wolnym 5 minut. Pod koniec dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem i dodaj pokrojone pomidorki. Gotowe danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taką potrawkę podawaj z makaronem, np. świderkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej