Potrawka w szwajcarkim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka w szwajcarkim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

496 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

370 osób wydrukowało

Pobierz pdf

532 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, pieczarki oraz cukinię. Całość zalej śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Potrawkę gotuj na wolnym 5 minut. Pod koniec dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem i dodaj pokrojone pomidorki. Gotowe danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taką potrawkę podawaj z makaronem, np. świderkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka w szwajcarkim styluPotrawka w szwajcarkim stylu

Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.