Potrawka w szwajcarkim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka w szwajcarkim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
496 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

371 osób wydrukowało

Pobierz pdf

541 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, pieczarki oraz cukinię. Całość zalej śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Potrawkę gotuj na wolnym 5 minut. Pod koniec dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem i dodaj pokrojone pomidorki. Gotowe danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taką potrawkę podawaj z makaronem, np. świderkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka w szwajcarkim styluPotrawka w szwajcarkim stylu

Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.