Potrawka w szwajcarkim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka w szwajcarkim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
496 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

370 osób wydrukowało

Pobierz pdf

539 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, pieczarki oraz cukinię. Całość zalej śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Potrawkę gotuj na wolnym 5 minut. Pod koniec dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem i dodaj pokrojone pomidorki. Gotowe danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taką potrawkę podawaj z makaronem, np. świderkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Aksamitny przysmak
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka w szwajcarkim styluPotrawka w szwajcarkim stylu

Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.