Potrawka w szwajcarkim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka w szwajcarkim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

456 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

349 osób wydrukowało

Pobierz pdf

482 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz cebulę pokrój w paski. Pieczarki w plastry, cukinię w półplastry a pomidorki na połówki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, pieczarki oraz cukinię. Całość zalej śmietaną i zagotuj.

Krok 3

Potrawkę gotuj na wolnym 5 minut. Pod koniec dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem i dodaj pokrojone pomidorki. Gotowe danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taką potrawkę podawaj z makaronem, np. świderkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka w szwajcarkim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej