Ravioli w sosie pomidorowym - z pomidorami | Przepisy.pl pixel

Ravioli w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

400 gramów

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i osusz. Następnie oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą i grilluj.

Krok 2

Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż w rondelku na oliwie i dodaj zioła. Pelatti wlej do rondelka, zmniejsz ogień i duś 10 minut. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 4

Ravioli wymieszaj z gotowym sosem i nałóż na talerze. Pierś pokrój pod skosem w cienkie plastry i ułóż na wierzchu ravioli. Całość posyp parmezanem i udekoruj ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej