Składniki
2 sztuki
2 sztuki
400 gramów
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i osusz. Następnie oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą i grilluj.
Krok 2
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż w rondelku na oliwie i dodaj zioła. Pelatti wlej do rondelka, zmniejsz ogień i duś 10 minut. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 4
Ravioli wymieszaj z gotowym sosem i nałóż na talerze. Pierś pokrój pod skosem w cienkie plastry i ułóż na wierzchu ravioli. Całość posyp parmezanem i udekoruj ziołami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej