
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
400 gramów
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i osusz. Następnie oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą i grilluj.
Krok 2
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż w rondelku na oliwie i dodaj zioła. Pelatti wlej do rondelka, zmniejsz ogień i duś 10 minut. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 4
Ravioli wymieszaj z gotowym sosem i nałóż na talerze. Pierś pokrój pod skosem w cienkie plastry i ułóż na wierzchu ravioli. Całość posyp parmezanem i udekoruj ziołami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej