Ravioli w sosie pomidorowym - z pomidorami | Przepisy.pl pixel

Ravioli w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

400 gramów

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i osusz. Następnie oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą i grilluj.

Krok 2

Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż w rondelku na oliwie i dodaj zioła. Pelatti wlej do rondelka, zmniejsz ogień i duś 10 minut. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 4

Ravioli wymieszaj z gotowym sosem i nałóż na talerze. Pierś pokrój pod skosem w cienkie plastry i ułóż na wierzchu ravioli. Całość posyp parmezanem i udekoruj ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej