Ravioli w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ravioli w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

400 gramów

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i osusz. Następnie oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą i grilluj.

Krok 2

Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż w rondelku na oliwie i dodaj zioła. Pelatti wlej do rondelka, zmniejsz ogień i duś 10 minut. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 4

Ravioli wymieszaj z gotowym sosem i nałóż na talerze. Pierś pokrój pod skosem w cienkie plastry i ułóż na wierzchu ravioli. Całość posyp parmezanem i udekoruj ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ravioli w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej